SG.hu

Letölthető a 64 bites Windows próbaváltozata

Letölthető a Windows Server 2003 Service Pack 1, a Windows Server 2003 x64 Edition és a Windows XP Professional x64 Edition első hivatalos próbaváltozata (Release Candidate).

A számítógépes hálózatok felépítése és felhasználási módja rendkívül változatos képet mutat, ami minden esetben egyedi megközelítést igényel a számítástechnikai szakemberek részéről. A felhasználóktól kapott visszajelzések arra késztették a Microsoftot, hogy a Windows XP SP2 által nyújtottakhoz képest más alapbeállításokat építsenek be a Windows Server 2003 SP1-be. A 2005 első félévében megjelenő csomag a vállalat közlése szerint a felhasználók kiemelt problémáira választ adó biztonsági, megbízhatósági és teljesítménybeli továbbfejlesztéseket fog tartalmazni. Emellett a Windows Server 2003 SP1 lesz az alapvető technológia az x64 változatok és a Windows Server 2003 R2 számára.

A Microsoft nyilvánosságra hozta azt is, hogy elérhetové vált a Windows Server 2003 x64 Edition és a Windows XP Professional x64 Edition RC kódja a Microsoft technikai béta program résztvevoi számára, és 30 napon belül a Customer Preview Program keretén belül is hozzáférhető lesz. A tervek szerint az ügyfelek 2005 elso felében juthatnak hozzá a Windows Server 2003 x64 Edition és a Windows XP Professional x64 Edition végleges változatához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #6
    történik=történhet
  • dez #5
    Meg kellene már érteni, hogy a 64 bit nem csak a memória méretére van kihatással. Nem csak a memóriát megcímző bitekből lett több, hanem az adatregiszterek is duplájára nőttek, és egyszerre 2x annyi biten történik a műveletvégzés. Ráadásul 8(?) plusz regiszter is bejött, ami szintén gyorsít (ha jó az optimizáló a fordítóban).
  • ricsip #4
    "Az OS is elviszi a CPU teljesítmény 20-30%-át, ha az gyorsabb 50%-al, azt az ember megérzi..."

    Ezt hogy mérted ki? Ha áll az xp, 1% alatt használ processzort. Az pedig, h. terveznek játékot 64 bitre még nem sokat jelent. Mire használja ki mostanában játék a 64 bitet? 4+ giga memória?
  • JTBM #3
    Az új játékokat, programokat már 64 bitesre tervezik és jelentek már meg 64 bites tömörítők, Xvid Codec-ek, stb.

    Az OS is elviszi a CPU teljesítmény 20-30%-át, ha az gyorsabb 50%-al, azt az ember megérzi...
  • Wilddog #2
    Főleg, hogy még szinte semmi sem használja ki a 64 bites környezetet csak az oprendszer...
  • [HUN]PAStheLoD #1
    Hmm ... mostmar kene gyujteni egy 64bites jatekmasinara :]]