Alex

Új biztonsági szoftver mobil eszközökre

A Trend Micro ma bejelentette új biztonsági szoftverét, mely vírusvédelmi és SMS-spamszűrő szolgáltatásokat kínál az adatközpontú mobiltelefonokhoz és PDA-khoz.

Az iparági elemzők azt jósolják, hogy az adatközpontú mobiltelefonok és PDA-k terjedésével ezek az eszközök vonzó célponttá válnak a vírusírók számára. A TrendLabs, a Trend Micro vírusvédelmi kutatóközpontokból álló globális hálózata 2004-ben számos mobiltelefonokhoz készült koncepcióvírust azonosított.

Ilyen kód volt például a SYMBOS_SKULLS.A (egy trójai program, amely Symbian operációs rendszert futtató Series 60 telefonokat, elsősorban a Nokia 7610 modelljét támadja) és a SYMBOS_CABIR.A (egy féreg, amely a Bluetooth adatátvitelt használó Series 60 telefonokon terjed). A jövőben további támadások várhatók az ilyen eszközök ellen.

Az ünnepek közeledtével sokan vásárolnak vagy kapnak ajándékba új kéziszámítógépet. Erre gondolva a vállalat karácsonyi ajándékként 2005 júniusáig ingyenesen biztosítja a Trend Micro Mobile Security termék ezen első verzióját. A program kompatibilis a legnépszerűbb telefongyártók eszközeivel, például a Motorola MPx220, az O2 XPhone, a Sagem myS-7 és az Orange SPV e200 készülékekkel.

"Sok ember írta fel az ilyen technikai szerkentyűket, adatközpontú mobiltelefonokat és PDA-kat a karácsonyi kívánságlistára. Amint az ilyen eszközök felhasználói bázisa növekszik, maguk az eszközök egyre vonzóbb célpontot jelentenek a vírusíróknak" - mondta Raimund Genes, a Trend Micro európai tevékenységért felelős alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #7
    már kellett valami: mobilreklámok
  • 12346 #6
    nem állt szándékomban:) csak azt tom, hogy nemkem erre nincs nagy igényem. majd talán egyszer:)
  • Shadow_THH #5
    igaz, de annak örülök, hogy te most nem kezded el a "minek ilyen teló" szöveget mint általában sokan :)

    symbian (s60) alapu telókat támadja meg, és mivel sima jar file v akármi nem árthatna, ezért sis kell legyen (külön symbian platformra az installációs file pl) és ezt neked kell elinditanod. gondolom ugy van mint az első ilyen virusnál: palette extender néven akarta, hogy felmásolják :)
  • 12346 #4
    azé gondolom érzed a túlzást a hozzászólásomban:) mellesleg tényleg van benne vmi, hogy esetleg önkezűleg kő installálni ezeket. nem nagyon vagyok benne ezekben, mert nem igazán mozgatnak ezek a telók. ropogós, ratyi műanyagok és én úgyis csak telózni meg sms-re használom. ezért van még mindig 8850-em. valeszeg marad is jódarabig.
  • Shadow_THH #3
    virusirtó telefonra loál :D ha kicsit értesz hozzá magadtól is leszedheted azt a rosszcsont kis virust szvsz :)

    és ezeket a férgeket amugy is először NEKED kell tudatlanul installálnod, ugyhogy nem tudom mitöl fosnak annyit
  • Cactus #2
    Hiába, semmi esély arra, hogy jó útra térnek, és nem mások kárára fognak virgonckodni...
  • 12346 #1
    jee.. telókra is kell már lassan vírusírtó, tűzfal, meg minden szar. grat.
    ezt a sok nyomorék vírusírót meg spammert meg egyéb hasonszőrűeket nem pitin kínoznám. mér nem mennek inkább bányába.