SG.hu

Negyedévenként javítja szoftvereit az Oracle

Az Oracle új menetrendet vezetett be a biztonsági patchek közzétételére. A 2005-től induló szolgáltatás keretében negyedévenként rendszeresen elérhetővé teszi az úgynevezett kritikus programjavításokat (Critical Patch Updates).

A gondosan integrált programjavításokból álló átfogó frissítések a vállalat szerint hatékonyabb megoldást nyújtanak az Oracle-szoftverek sebezhető pontjainak kiküszöbölésére, és a következő szoftverek patcheit tartalmazhatják: Oracle Application Server, Oracle Database, Oracle E-Business Suite, Oracle Enterprise Manager és Oracle Collaboration Suite. Az Oracle a frissítéseket az összes ügyfélnek egyszerre teszi elérhetővé MetaLink nevű támogatási webhelyén. A jövő évre ütemezett megjelenési időpontok: január 18., április 12., július 12. és október 18.

"A felhasználó szervezeteknek sokkal előnyösebb, ha rendszeres, előre tervezhető menetrend szerint telepíthetik a biztonsági frissítéseket informatikai rendszereikre" - mondta Mary Ann Davidson, az Oracle Corporation biztonsági igazgatója. "Miután számos ágazatban kikértük ügyfeleink véleményét, egyértelművé vált, hogy a negyedéves rendszeresség felel meg legjobban igényeiknek. Ez elég gyakori a komolyabb sebezhetőségek kivédéséhez, ugyanakkor nem ró rájuk túl nagy terhet" - mutatott rá.

A programjavítások negyedéves ütemezésű kibocsátása a vállalat közlése szerint megfelel az ügyfelek igényeinek, és három fő területen jelent előnyt. A konfigurációkezelés tervezhetővé válik, és nem kell hirtelen, "meglepetésszerűen" bejelentett patchekre felkészületlenül reagálni. A tervezett időpontok távol esnek az olyan csúcsidőszakoktól, amikor általában nincs idő a frissítések végrehajtására - például számos vállalatnál nem megengedett a rendszerek frissítése a negyedév végén, amikor a könyvelési zárás folyik. Emellett a kritikus programjavítások egyetlen jól integrált és alaposan letesztelt csomagban való közzététele csökkenti a rendszerkarbantartás költségeit, és a fontos sebezhetőségeket "egy csapással" kivédhetővé teszi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!