SG.hu

A zenepiacon erősít a Microsoft

[Menedzsmentfórum] A Microsoft pénteki bejelentése szerint újabb nyolc európai országban kezdi meg mp3 letöltő szolgáltatását a vállalat. A világ legnagyobb szoftvercégének zenei kínálata így immár 17 országban érhető el.

A redmondi óriáscég illetékesei mindent megtesznek, hogy megtörjék a legnagyobb konkurens, az Apple egyeduralmát. Nem véletlen, hogy a leginkább fizetőképes régiókban - az USA mellett immár szinte minden nyugat-európai országban jelen vannak - vezették be a szolgáltatást.

Az erőteljes terjeszkedésnek köszönhetően a Microsoft webes részlege, az MSN egy szempontból hamarosan felülkerekedhet az Apple iTunes-án, mivel a terjeszkedésnek köszönhetően nagyobb felhasználói bázissal rendelkezik. A versenyben elfoglalt pozíció a szakemberek szerint még mindig csak "tülekedés a rajtnál", mivel a tavaly 70 százalékos piaci részesedéssel bíró Apple számára is csupán százmillió dolláros bevételt hozott az iTunes.

A fizetős tartalmak csak néhány év múlva jelenthetnek igazi üzletet az elemzők szerint, ám addigra a Microsoft újra szeretné osztani a piacot. Ezt nem elsősorban az árakkal kívánja elérni, sokkal inkább a rendelkezésre álló csatornák aktív használatával - vélik a szakértők.

Az MSN átlagos árai még magasabbak is lehetnek, mint az iTunes zeneboltjában: míg Európában az Apple egységesen 1 euróért (körülbelül 1,3 dollár) kínálja a zeneszámokat, addig a Microsoftnál ez 1 és 1,2 euró között lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HUmanEmber41st #6
    Egyszer csak bejelentik, hogy a BSA nyomozhat az illegális filmek, zenék után is,aztán hamar eltűnnek az iPod-ok, mert az mp3 tilos lesz..
  • pemga #5
    Részemről ez egyértelmű volt, de fura hogy ezt ők is észrevették :) Nem szokták, pl. az avi-t még mindig nyomják.
  • intrex #4
    WMA... huhh.. ne röhögtess :)
    Spektrum analízissel már több studió nyilvánosságra hozta, hogy elég gyatra minőséget produkál, már az AAC-hez vagy az OGG-hoz képest. :)
    A WMA által csak bukik a májkrémszaft :)
  • pemga #3
    Némá! A wma már nem is olyan fontos, ugye? :). Pedig ijjdesokat öltek abba, hogy a wma másolásvédelmét, követhetőségét meg minden ilyenségét kifejlesztessék :)
  • Macc #2
    a majkroszaft terjeszkedni fog, de mindig is egy gigantikus igenytelen tomeg volt a fo celcsoportja, es abbol mindig tobb lesz... Akinek szamit a minoseg, tudni fogja mit es honnan vasaroljon...
  • intrex #1
    A jó ku*va annyát a microsoftnak. Pénzzel mindent el lehet érni, diktatúrával pedig tönkre lehet tenni a világ jobbik felét. Az a legrosszabb a microsoftban, hogy egy zárt rendszer. Amikor megízleltem az Apple (és vele a UNIX) világát, rájöttem hogy hermetikusan zárt burokban éltem eddig. Hajrá Apple, remélem nem sikerül a microsoft aljas támadása.