Berta Sándor

A szakma nem bocsát meg a Sasser készítőjének

A H+BEDV Datentechnik GmbH nevű vállalat hivatalosan átmenetileg felfüggesztette az együttműködését egyik partnerével, a SecurePoint céggel. A döntés hátterében az áll, hogy a SecurePoint felvette munkatársának a Sasser és a Netsky féregvírus íróját, Sven J.-t.

Sem új cégénél, sem pedig a számítógépes biztonságtechnikai szakmában nem fogadták túlzottan szívélyesen Sven J.-t. A SecurePoint azt szeretné elérni, hogy a fiatalember, aki ellen egyébként a verdeni ügyészség már vádat emelt számítástechnikai szabotázs bűncselekmény alapos gyanúja miatt, - a rablóból lesz a legjobb pandúr mondást alapul véve, segítsen kifejleszteni a vállalat új számítógépes biztonságtechnikai szoftvereit.

A fiatalember nem az első olyan víruskészítő, aki illegális karrierje után egy számítógépes biztonságtechnikai cégnél helyezkedik el. Tjark Auerbachnak, a H+BEDV ügyvezető igazgatójának ennek ellenére nem tetszik ez a lépés és ez a hozzállás egyáltalán nem szimpatikus. A szakember szerint a felhasználók érdekének sokkal, de sokkal fontosabbnak kellene lenni annál, mint hogy második esélyt adjanak egy számítógépes bűnözőnek. Amennyiben azonban a SecurePoint így cselekszik, lelke rajta, viszont a H+BEDV ezek után felülvizsgálja a céggel való kapcsolatát, illetve a jövőbeni együttműködés lehetőségét.

Auerbach véleménye világos: "Nem akarom, hogy egy vírusíró valaha is közelebbi kapcsolatba kerüljön a szoftvereink fejlesztésével és hogy betekintést nyerjen a vírusirtóban használt technológiánkba." A szakember hozzátette, hogy számára teljesen logikátlan, hogy miért cselekszik így a partnercégük, hiszen Sven J.-n kívül találhattak volna bőven jó programozókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HUmanEmber41st #30
    A moderátor úrnak nem tetszik a "10 év kőbánya" szóösszetétel, mindig kitörölnek. Kérek minden kedves fórumozót, TI se használjátok!!!! Főleg itt!
  • Freddy TNT #29
    Volt ja-ja. Az az érdekes, hogy ha egy frissen telepített Xp-vel feljössz a netre és netezel pár napot, akkor megint megszívod a sassert. na akkor most mégsem lett kiírtva a világhálóról?
    Nekem is most sp2-van fent.
  • Piscator #28
    Megjelent csomó hír, hogyan kell védekezni, állítólag volt rá patch.
    Szóval a vírusíró gátlástalanul kihasznál egy hibát - bár még mnidig nem merevlemezformatáló, proc kiégető parancsokkal volt felruházva, márha ezt ma lehet,hanem "csak" kellemetlenségett okozott - de emelett a felhasználó balfaszsága, ha semmit nem védekezik, nem tesz.
    most itt van a sp2, alaposan szájbarágja, mit kell tenni biztonság terén.
  • Slartibartfast #27
    Granulálok, azt hiszem, hozzászólásoddal sikerült a közénk tartozásodat determinálnod.
  • Slartibartfast #26
    A srác továbbra is szembesülhetett azzal, hogy ö nem ide tartozik. Hogy a tesói kinn az uccán színak a gettóba' ö meg jó körülmények között él ,és nem lehet 'önmaga'. A "genetikailag román" elméletröl nem tudtok egyhamar meggyözni.
  • blakshep #25
    ti nagyon, nagyon primitív emberek vagytok.
  • h4x0r #24
    Nem kell rogton a szervi bajnal epilepsziara gondolni. Vannak enyhebb, nehezen kiszurheto dolgok, amik csak kesobb jonnek elo.
  • HUmanEmber41st #23
    Veleszületett hajlamok pszichológiakönyvben megírt eset: egy nemzeti kissebbség gyermekét pszichológus házaspár nevelte fel, megadtak neki mindent, mégis 17 éves korában megszökött othonról és bűnöző lett, pedig odafigyeltek rá. Ez benne van a génjeiben. A nevelés esetleg tompÍtja a bűnözési hajlamot, de megszűntetni nem fogja.
    10 év kőbánya után talán kaphat majd valami rendes állást is a kedves vírusíró kollega.
  • Vernoon #22
    Ok, elmehet dolgozni a ceghez, de elotte ulje le a buntetest vagy ami jar es fizesse meg az okozott karokat. Szvsz nem ugy mukodik a vilag, hogy az elet barmilyen teruleten ami erdekel, csinalok egy balhet es utana csak allast ajanl valami nagyobb ceg. Ha tuzolto akarok lenni, felgyujtom az Orszaghazat?
    De lehet, hogy az a srac, aki a parlamentnel robbantottcsak siman tuzszeresz akart lenni, ez volt a referenciamunka. Jah es tudtatok, hogy Kulcsar csak az APEHhez akarta felvetetni magat.
    Minden kovetkezmenyekkel jar. Ezt fel kell fogni es el kell fogadni.
  • [HUN]PAStheLoD #21
    különben lehetne a csávó _mártír_ is .. végülis a jóhíre/élete/bűntetlen-előélete ÁRÁN felhívta a figyelmet egy peccsre .. de a módszerei miatt inkább csak törjük kerékbe .. a villamosszék sokat fogyaszt, az ólom kell irakba (ha már valaki említette ) .. szal