Rónai György

PCI-SIG minősítést kaptak az ATI VPU-k

Az ATI Technologies összes PCI Express VPU-ja megkapta a PCI Special Interest Group minősítését, még olyanok is, amelyeket még be sem jelentettek hivatalosan. Ezzel lényegében kifogták a szelet az nVIDIA vitorlájából, akinek eddig ez volt az egyetlen fontos érve a sokat vitatott dokumentumban az ATI PCI Express termékei ellen.

A PCI-SIG Integrators List tartalmazza azon termékek nevét, amelyek megfeleltek a PCI kompatibilitás-vizsgálatok követelményeinek. Az nVIDIA korábban egy kiszivárgott dokumentumban még azt állította, hogy az ATI termékei nem is fogják megkapni ezt a minősítést. Jelen pillanatban az ATI összes PCI Express terméke megkapta a hitelesítést, ezek a RADEON X300, X600, X700, X800, a MOBILITY RADEON X600, a FireGL V3100, és V3200. Ezeken kívül az M22, M26, R420, R480, RV410GL, és R480GL VPU-kra épülő minden kártya, és az RS400 valamint az RS480 chipkészletek is megfelelőnek bizonyultak a vizsgálatok során.

A PCI-SIG a tulajdonosa és kezelője a PCI specifikációknak és más nyílt ipari szabványoknak. A szervezet fekteti le az új I/O szabványok alapjait, tehát ők határozzák meg az I/O eszközök fejlődését. Jelenleg a világon több mint 900 cég tartozik a PCI-SIG aktív tagjai közé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #17
    sajnos mind2 fél sáros az ügyben :[
  • b2nary #16
    Itt a lenyeges dolog, hogy az nVidia, most mar ragalomnak mondhato allitasa, nem nyert bizonyitast.

    Az igazsaghoz tartozik, hogy ATi is kovetett el a multban ilyent, nem csak nVidia, szal vica versa, egyik sem jobb a masiknal ezen a teren
  • [HUN]PAStheLoD #15
    remélem nem csak 1 papír .. de azér jó , hogy a mai szabadalom-tengerben párnak megfelel amit veszünk..
  • Tiby #14
    Mage - Egy az Radeon 9800 Pro val 60 fps-t is el lehet érni , meg még feljebb.Ismerősömnek a legjobb Radeonja van de azzal minden simán ment eddig. Mondjuk a Far Cry meg ezek élsimítással stb-vel azért néha akadt.
  • RpPRO #13
    Ez a te geped? Vagy csak bemasoltal egy konfigot valamilyen balfek cs-stol, aki nem tudja beloni a gammat? 50000 forumtopik van a temarol, ahhhh.....
  • dez #12
    Well, természetesen nem csak a mi érdekeinkre kell tekintettel lenniük, mert ha nem megy jól az ipar, reklámra is kevesebbet költenek a cégek.
  • dez #11
    És a kisebb kártyákat is veszik még az emberek mint a cukrot, pedig nem olcsóak, sőt, éppenhogy annyiba kerülnek (30-40-50eFt), amiről azt lehetne gondolni, már "tudnak valamit". Pedig, az újabb játékokhoz már rég gyengék, hát még a most megjelenőkhöz. (Ez vonatkozik az nVidiára is.) Ezt persze nem veri nagy dobra a sajtó... Pedig elvileg a sajtó a mi érdekeinket képviseli, hiszen mi nézegetjük a bannereket.
  • Mage #10
    P4 Northwood 3.2Ghz és Radeon 9800pro helyenként 40fps. Ez is ATI...
  • asysoft #9
    Nem tudom elképzelni, CS-ben mi lehet a probléma? 300 FPS alá esik? Most komolyan (nem nagyon játszom vele) HL1 engine, mi lehet a probléma? Ráadásul itt a CS-S, DX9 optimalizációval...
  • Mage #8
    Most éppen ATI őrület van... igaz, hogy linuxhoz még mindig nem sikerült normális drivert írniuk. Az is keveseket érdekel, hogy sokkal instabilabb framerate-et produkál, mint egy jó NVidia kártya (6x00), és hogy a Counter Strike-hoz, ami a legnépszerűbb online játék, egyszerűen hülyeség ATI-t venni.