SG.hu

200 000-en töltötték le a magyar nyelvű SP2-t

A Microsoft kimutatásai alapján Magyarországon is dinamikusan növekszik az SP2-t letöltő és telepítő felhasználók száma.

A Microsoft Windows XP 2. javítócsomagja 2004 szeptembere óta magyarul is elérhető a felhasználók számára. Az azóta eltelt másfél hónap alatt körülbelül kétszázezren töltötték le a szervizcsomagot, és több mint 90 ezer hazai PC-re telepítették azt. A letöltések száma világviszonylatban átlépte a 100 milliót. A vállalat 2004 augusztusában tette elérhetővé a javítócsomagot, mely a legújabb biztonsági frissítéseket tartalmazza, illetve olyan új biztonsági funkciókkal bővíti a rendszert, amelyek segítségével jobban megóvható a számítógép a hackerekkel, a vírusokkal és az egyéb biztonsági kockázatokkal szemben.

A szervizcsomag nyilvánosságra hozatalával egy időben a társaság megkezdte a honosításokat, így a Microsoft Magyarország már 2004. szeptember 10-én bejelenthette, hogy a Windows XP Service Pack 2 magyar nyelvű verziója gyártásra kész állapotba került.

A vállalat kimutatása alapján Magyarországon eddig kb. 200 ezren töltötték le, több mint 90 ezren telepítették az SP2-t, ezen kívül mintegy 50 ezer példányban, ingyenes CD formájában is eljutott a felhasználókhoz, újságok mellékleteként. Az SP2 hazai kedveltségének biztos növekedését jelzi, hogy az elmúlt két hét során regisztrálták az összes eddigi letöltés 40%-át. A terjedés sebességét tekintve hazánk a közép-európai országok élvonalába tartozik.

Az SP2 kedveltsége világviszonylatban is töretlen: a 2004 augusztusi bevezetés óta eltelt két és fél hónap alatt elérte a 100 milliót azon felhasználók száma, akik számítógépük biztonságának növelése érdekében letöltötték a Microsoft javítócsomagját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Piscator #6
    Pl computerpanoráma
  • Zoley #5
    Nekem is fent van sz sp2, de van melle nis2005 meg mozillaval netezek, ja es nat mogott vagyok egyelore :)
  • archkoven #4

    Segítek fapapi: az ingyenes azt jelenti, hogy nem kell fizetni valamiért. Az SP2 ingyenes: ingyen letöltheted és ingyen megkapod CD-n. Ingyenes mert az újság akkor is ugyan annyiba kerül ha nincs benne a CD, magyarán mivel a CD nem emeli az újság árát, így ingyenes.
    Nem olyan nagy dolog, használd a buksid gondolkodásra!
  • fapapi #3
    50 ezer példányban, ingyenes CD formájában újságok mellékleteként

    Ingyenes hihi :)

    Hol lehet kapni ilyen ujsagot ?


  • derwer #2
    Azért az SP2 (főleg az egszerű Usereknél) segít védeni a gépet. Persze nem tökéletes meg M$ gyártmány, de akkor is már egy kis fejlődés. Nálunk speciel van 1 tűzfalas router+SP2+VirusBuster+PestPatrol+(IE motorra épűlő) SlimBrowser nevezetű cucc és ezen nem igazán sikerül bárminek is bejönnie. :) Ja meg persze ha tudom, hogy olyan oldalra megyek feljebb veszem a biztonsági beállításokat. :)
  • Frank99 #1
    sajnos az SP2 sem óvja meg a felhasználót az inetrenetes szemét spyware-ek és exploitok ellen....

    vegyél hozzá víruskeresőt + spywareírtót..

    Helyette inkább használj Firefoxot!

    (ez itt reklám helye!)