Rónai György

Samsung SGH-D500

Újabb slider telefon a Samsungtól, ezúttal azonban már 1,3 MP-es kamerával, 7x-es digitális zoommal, és 18 bites színmélységű kijelzővel. Akinek azonban még ez sem lenne elég, annak került bele mp3-lejátszó és 80 MB belső memória is.

A Samsung már jó ideje feldobta a labdát slider telefonjaival a többi gyártónak. Leváltva a kinyitható, vagy egyszerű féltégla telefonokat, igen komoly tudást is integrál ezekbe a készülékekbe. A legújabb modell sem kivétel ez alól, így a D500 is egy megapixeles felbontású fényképezőgéppel ellátott mobiltelefon.

Az SGH-D500 az eddigi slider dizájnt követi, belső antennával. A készülékbe 80 MB memória került, 1,3 megapixeles kamerával és vakuval, de természetesen a Bluetooth kommunikáció és a fejlett üzenetküldési szolgáltatások sem maradtak ki. Képes SyncML kapcsolatra, 64 szólamú csengőhangokat kezel, sőt, kihangosító, és még mp3-lejátszó is került bele. A készülék egy 1,9"-os, 18 bites színmélységű (262 144 színű) kijelzőt kapott.


Az 1,3 MP-es kamerával videót is rögzíthetünk, ehhez 4x-es digitális zoom áll rendelkezésünkre. A fényképek készítéséhez a 7x-es digitális zoom mellett tizféle speciális effektust is használhatunk. A felvett anyagokat a 80 MB-nyi memóriában tárolhatjuk. Ez a gyártó közlése szerint több mint 1000 darab megapixeles képet, 60 perc videót, vagy 15-20 mp3/aac zenét jelent. A készülék hangrögzítésre is alkalmas, ebből is 60 percet tárolhatunk.

A szinkronizálás SyncML DS, valamint USB kábelen át történhet. Az SGH-D500 kapott e-mail klienst is, amely támogatja a vCard, és vCalendar formátumokat is. Ezenkívül természetesen képes MMS-küldésre, támogatja a Java alkalmazásokat, van benne WAP 2.0 böngésző, és Bluetooth rádió is. A készülék 94x46x24 mm méretű és 99 grammot nyom. Háromsávos GSM üzemmódra képes, és várhatóan 2004 negyedik negyedévétől lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hush #11
    Nekem már van!!!!!
  • OptimusPrime #10
    "Hamarosan érkezik előjegyzést felveszünk! Az ára 100000 Ft felett lesz."

    Hát, ennyi lesz. Na, akkor _most_ ilyet sem veszek. :-((

  • Duddits #9
    Jaja. Mennyi lesz az ára?
  • OptimusPrime #8
    Szép, szép, valóban szép. Az árcédulát is megnézém, hogy az vajon mennyire szép! :-))
  • OMax #7
    Szeeeep, 1 pici kis hianyossagot kiveve es eddig a legjobb telefon szerinte. A hianyossag pedig az aac vagy sd kartya vagy valami kartya :) ... amugy le a kalappal... nekem igy is naaaagyon tokeletes volna :)
  • Darth Sith #6
    nah, ez már tetszik! Kihozhatna a SonyEricsson is egy hasonló telcsit! A mostaniak sem rosszak, de azért előűllhatnának vmi újabb cuccossal..
  • TeszteloPontHu #5
    Valószínűleg 128 kbitben. Ott egy szám általában 3-4 MB. Fülesen keresztül hallgatva ez bőven elegendő minőség.
  • Cactus #4
    "15-20 mp3/aac"

    Ezt nem tudom felfogni, hogy hány kbps -es mp3-al számolnak ezek? 80MB nem rossz, de nem elég azért ennyi számnak....
  • Cat #3
    szerintem teljesen a siemens sl55re hasonlít
  • ThomasTheKoRner #2
    Fasza!