Gyurkity Péter

Kémszoftverek eltávolítására kötelezték a Spamkirályt

Egy szövetségi bíró ítéletében kémszoftverek semlegesítésére kötelezte azt a férfit, akit több éves, rendkívül káros tevékenysége miatt nemes egyszerűséggel Spamkirály néven emlegetnek a szakértők.

Joseph DiClerico bíró itéletét Stanford Wallace, illetve a vezetése alatt álló cégek SmartBot.net Inc., illetve Seismic Entertainment Productions Inc.) ügyében hozta meg. Wallace ügye az első, amely a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission, FTC) által indított kémszoftver-ellenes kampány részeként került a bíróság elé. Az ítélet révén Wallace köteles eltávolítani a saját maga által készített kémszoftvereket, amelyek kihasználják az operációs rendszerek, illetve a böngészők biztonsági réseit, figyelemmel kísérik a felhasználók internetes tevékenységét, és nem kívánt reklámokkal bombázzák a gyanútlan felhasználók számítógépeit.

A Spam Királyt korábban azzal vádolták, hogy kémszoftverek előállítása és terjesztése mellett Spy Wiper illetve Spy Deleter néven olyan kémszoftver-ellenes alkalmazásokat árult, amelyek teljesen hatástalannak bizonyultak, és nem távolították el a kártékony programokat. "Az ítélet minden bizonnyal nagy megkönnyebbülést jelent a felhasználók számára" - fejezte ki véleményét Laura Sullivan, a Kereskedelmi Bizottság jogi képviselője, bár azt nem árulta el, hogy a Wallace által terjesztett kémszoftverek milyen veszélyeket hordoznak magukban.

Wallace védőügyvédje ugyanakkor kijelentette, hogy nem ért egyet a bíróság döntésével, mivel védence mindvégig tiszteletben tartotta a törvény előírásait. "A világhálón sokféle módon reklámozhatjuk tevékenységünket, és a Kereskedelmi Bizottság ezen eljárások egy részét törvényellenesnek tekinti. Továbbra sem világos ugyanakkor, hogy pontosan mely eljárások szabályosak, és melyek azok, amelyek törvénybe ütköznek" - jelentette ki Ralph Jacobs, Wallace védője.

Wallace a kilencvenes években a Cyber Promotions nevű vállalat élén állt, és egyes időszakokban napi 30 millió kéretlen elektronikus üzenetet küldött szét a világhálón, amivel kiérdemelte a Spamkirály becenevet. Évekkel később azonban elhagyta a vállalatot, miután az America Online és a CompuServe közös pert indított ellene.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • formatuq #8
    feldugni a vekony uvegcsovet a hugycsovebe, majd eltorni, igy mindenvizeleskor eszebe fog jutni....

    lehet rez drotot is, es lassan melegiteni.....akkor azt is megbanja hogy megszuletett (ezt lehet cifrazni: eltort csontba, csontvelobe dudni)

  • Mice #7
    "védőügyvédje ugyanakkor kijelentette, hogy "
    " mindvégig tiszteletben tartotta a törvény előírásait"
    "sem világos ugyanakkor, hogy pontosan mely eljárások szabályosak, és melyek azok, amelyek törvénybe ütköznek"


    szóval ha én most valakiek eladok egy jogtiszta szoftvert majd azt mondom, hogy nem világos mi a j.tiszta dolog és mi nem, akkor az a törvények mindvégig betartását jelenti??
  • Farseer #6
    vagy csináljanak belőle antispam királyt :-) addig ki nem engedni a dutyiból, míg tönkre nem tesz 180000 spamküldőt :-)
  • GabiWong #5
    Agyonlőni, kivégezni, megkínozni, példátstatuálni
    Az iennek még a védelem sem jár ki.
  • [HUN]PAStheLoD #4
    uhh .. lehetőleg drótkötelet , nehogy leszakadjon ..
  • Frank99 #2
    itt van...
  • artschiatwork #1
    fényképet a gecieről!!