SG.hu

Az Intel bemutatta első szórakoztató számítógépét

Az Intel képviseletében Robert Crooke olyan új termékeket és technológiai trendeket mutatott be a New York-i Digitális Élet kiállításon, amely a vállalat véleménye szerint forradalmasítja az otthoni szórakozást. A vállalat emellett több részletet is elárult az első hozzáférhető szórakoztató számítógépéről (Entertainment PC - EPC).

A digitális fényképezőgépek, MP3 lejátszók, CD és DVD lejátszók, digitális televíziók, videófelvevők és más digitális eszközök szárnyaló eladási mutatói jelzik a digitális szórakoztatás jelentőségét. Azon felhasználók, akik a digitális tartalmakat otthoni tévéiken vagy egyéb eszközeiken szeretnék lejátszani, most egy új kategóriát fedezhetnek fel: a szórakoztató számítógépet (EPC). A digitális otthon "parancsközpontját" úgy tervezték, hogy elférjen a szórakozatóelektronikai állványon és egy távirányító segítségével együttműködjön a televízióval. Az EPC kombinálja az otthoni audio és videó eszközök funkcionalitását a nagy teljesítményű multimédiás komputer képességeivel.

Az EPC a digitális tartalmat egy központi helyen tárolja, amely távirányítóval vagy vezeték nélküli billentyűzettel érhető el. Az EPC kombinált CD és DVD-lejátszóként, felvevőként, FM rádióként, zenei szerverként és videófelvevőként funkcionál majd. A szélessávú csatlakozás által az EPC egy igény-alapú szórakoztató tárolóvá válik, amelyről a felhasználók a legújabb mozifilmeket, zenéket, híreket és egyéb tartalmat is letölthetnek. "Az EPC egy digitális filmtár, zenei gyűjtemény, fényképgyűjtemény és játékterem egyben" - mondta Crooke, az Intel Desktop marketingért és stratégiai tervezésért felelős igazgatója. "Az EPC által a kiváló minőség élményében lehet része otthon, akár a kedvenc karosszékéből." A Pentium 4 processzorra épülő gép képes egy időben több feladatot elvégezni, például DVD lejátszást, miközben egy élő TV-programot rögzítünk, vagy egy interaktív játék futtatását, miközben a háttérben filmet töltünk le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!