SG.hu

Microsoft rendszerre vált a MOL Rt.

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt. ez év nyarán írta ki a Microsoft alapú infrastruktúra migrációjának megvalósítására vonatkozó pályázatát.

A migráció a tervek szerint érinteni fogja a MOL teljes informatikai hálózatát, elősegíti a szerverek és az adatközpontok tudatos konszolidációját, illetve megteremti a hatékony, korszerű működés lehetőségét, egységes Microsoft-technológiára építve. A MOL részéről az implementációs projekt kiírása során alapvető elvárásként fogalmazódott meg a Windows 2003-as szerver termékek bevezetése, illetve a szerverek és munkaállomások menedzsmentjének Microsoft alapon történő megvalósítása. A célok közt kiemelt helyen szerepelt az IT szolgáltatások hatékonyságának növelése, illetve a Microsoft alapú hálózat felkészítése a MOL kelet-európai regionális feladatainak támogatására.

A pályázat előkészítése és a pályáztatás során a cég nagy hangsúlyt fektetett a minőségi szolgáltatások megvalósítására, így a migrációs tervezést a Microsoft Consulting Services szakemberei végezték el. Az implementációs tervezésre és a megvalósításra vonatkozó meghívásos pályázatot a legjobb szakmai színvonal/ár arányú ajánlatával a SZÁMALK Informatika Rt. nyerte meg. A projekt jelen pillanatban az implementációs tervezésnél tart, a rendszer teljes átállítása és éles üzembe helyezése a jövő év tavaszára várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Axon #3
  Vajon kiknek a zsebét kellett kitömnie a mikroszoftnak, hogy rávegye a MOLT erre az ostobaságra.
  A MOL-nál biztos Kovács Kálmán inf. miniszter informatikai felkészültségének megfelelő színtű szakemberek "dolgoznak".
 • Shadow_THH #2
  akkor ezért emelték a benzin árakat :D
 • GulaSoft #1
  Hehe lesz mit hackelni