SG.hu

Három új kártyaolvasót mutatott be a SanDisk

A SanDisk ma bemutatta három nagysebességű kártyaolvasóját: az ImageMate 12-in-1-et, az ImageMate 5-in-1-et és az ImageMate CompactFlash-t(CF).

Matthijs Hutten, a SanDisk termékekért felelős marketingmenedzsere elmondta: "A fogyasztók zöme számítógépre szeretné átmásolni a digitális fényképezőgépük kártyáján levő gépeit. Szerintünk az új olvasókon levő "Transfer" gomb ennek legegyszerűbb módja, és jelentősen olcsóbb, mintha egy külön átviteli állomást kapcsolnánk a készülékhez."

A digitális fényképezőgépekkel vagy más fogyasztói elektronikai készülékekhez szánt kártyaolvasók mindegyikét egy, a közvetlen adatátvitelre szolgáló gombbal és szoftverrel látták el, amivel könnyen átmásolhatjuk képeinket a merevlemezre, átnevezhetjük a fájlokat és elküldhetjük e-mail-ben. Az ImageMate olvasót a fényképek, digitális videofájlok, zenefájlok és más típusú adatok gyors átvitelére szánták, amely feladatnak nagysebességű USB 2.0-s kapcsolaton keresztül tesz eleget.

A maximális sokoldalúság érdekében a 12-in-1 olvasó a piacon található gyakorlatilag bármilyen formátumú memóriakártyát képes olvasni, adapter csatolása nélkül. Sőt egyszerre több kártya is behelyezhető, amelyek között az adatok szabadon másolhatók. Dokkoló állomása azok számára is kényelmes, akik hordozható számítógépükkel szeretnék használni a kártyaolvasót. Utazáskor a többkártyás olvasó lecsatolható a dokkolóról és a rövid kábel segítségével a hordozható számítógép USB portjához könnyen csatlakoztatható. A szintén most bemutatott 5-in-1 és a CompactFlash olvasó csak a nevében is bennefoglalt tudáscsökkenésben tér el a legnagyobb testvértől.

A fényképek könnyebb osztályozását, megosztását és megtekintését a mellékelt Adobe Photoshop Album 2.0 Starter Edition szoftver segíti. Az új memóriaolvasók 2004. októberétől lesznek kaphatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!