SG.hu

A SanDisk bemutatta szuperolcsó flashmemóriáit

A SanDisk a Photokina 2004 kiállításon ma bejelentette, hogy Európában is bemutatja a Shoot & Store családba tartozó alacsony árú memóriakártyáit.

A normál kártyákhoz hasonlóan működő, újraírható kártyák a következő változatokban léteznek: 32 megabájt (MB) maximum 50 fénykép, és 64 MB maximum 100 fénykép tárolására, ha a képek felbontása 1 megapixel. A Shoot & Store olyan felhasználók számára készült, akiknek kényelmesebb a flash kártyákat szakemberekre bízni - pontosan úgy, mint az analóg filmek esetében - vagy nincs idejük vagy kedvük áttölteni képeiket számítógépükre, vagy felírni CD-kre. A termékcsalád négy formátumot foglal magába: CompactFlash, SD, Memory Stick PRO és xD-Picture Card.


A szuperolcsó kártyákat ebben a hónapban kezdik el forgalmazni Nagy-Britanniában, és októbertől kezdve Európa többi országában is. A kiskereskedelmi csatornák országról országra változnak a fotós boltoktól a nagy diszkont áruházakig. Az Egyesült Államokban a termékcsaládot több mint 10 000 boltban forgalmazzák, beleértve a nagyobb vegyesboltokat, áruházakat, valamint a nagyáruházakat is. Az Egyesült Államokban a javasolt kiskereskedői ár 9,99 USD a 32 MB-os változat, illetve 14,99 USD a 64 MB-os változat esetében. Európában az árak 10 € (32 MB-os kártyák) és 15 € (64 MB-os kártyák) között lesznek, ÁFA nélkül.


Alacsony áruk és elérhetőségük révén a kártyák "fogyóeszköznek" tekinthetők - a hagyományos 35 mm-es analóg filmekhez hasonlóan -, és digitális fényképek tárolására használhatók. A fogyasztók törölhetik a nem kívánt képeket, illetve "digitális negatív"-ként használhatják azokat az értékes képek végleges tárolására. Az alacsony árnak köszönhetően minden utazáshoz új kártyát vásárolhatnak, sőt a kártyákat egyórás kidolgozásra beadhatják, és a filmtekercsekhez hasonló képeket rendelhetnek. Mivel a kártyákon tárolt digitális fényképek minősége az idő előrehaladtával nem romlik, ha a kártyákat száraz helyen és szobahőmérsékleten tárolják, örökre felhasználhatók maradnak.

Ahhoz, hogy a fogyasztók könnyebben megállapítsák, hány képet tárolhatnak el egy memóriakártyán, a címkéjén utalást találnak egy megközelítő tárolási mennyiségre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!