SG.hu

Kevesebb találatot jelenít meg a Yahoo!

[E-kereskedelem] A Yahoo keresőjét használóknak talán már feltűnt egy kis újdonság az oldalon: míg korábban egyszerre 20 találat került megjelenítésre a keresés után, addig ma már egyszerre csak 10 eredmény között böngészhetünk.

Noha az helyzet nem végleges - vélhetően kísérleti jellegű -, a mindenkori 11. helyre kerülő találat szempontjából hatalmas változást jelent. A Yahoo újítása feltétlenül eredményezi az immár második oldalra szorult 11-20. találatok oldalainak forgalomcsökkenését, hiszen a felhasználók az első oldalon megjelenített találatokra kattintanak a legszívesebben és leggyakrabban.

Az iProspect májusban kiadott felmérése szerint a megfigyelt 1649 felhasználó 23%-a kizárólag az első oldalon található, első néhány eredményt vette figyelembe, s csupán 19%-uk nézte végig az első oldal valamennyi találatát. Annyi tehát bizonyos, hogy a Yahoo jelentős változásokat - és valószínűleg panaszokat - idéz elő újításával, az azonban még kérdéses, mi indokolja a lépést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pistikem1 #5
    [email protected]
    aki szeretne chatolni
  • SirBubu #4
    szerintem nem. azt túl sok idöbe tellene megjeleniteni. még szélessávú nettel is, nemhogy modemes kapcsolattal.
  • andr #3
    Jaj.

    Mind a tízmillió találat egy lapra kéne és akkor mindenki boldog lenne hogy a címlapon van.
  • [HUN]PAStheLoD #2
    mér ? ki használ yahoo-t ? :]
  • quentit #1
    Hát a szerverek terheléscsökkentése. A google mindig is tíz találattal rendelkezett...

    Amúgy ez is állítható. Látjátok, hogy mégis csak fontos az alapértelmezés (pl. egy fórumban a hozzászólások sorrendje) :D