Gyurkity Péter

Az eBay is belép az online zenei piacra

A hírek szerint az online aukciókat lebonyolító eBay hamarosan új szekciót indít internetes oldalán, amely a zeneletöltéseket kínáló PassAlong Networks szolgáltatását hivatott népszerűsíteni.

Az online zenebolt hivatalosan tegnap indult, és a vállalat teljesen újoncnak számít az internetes zenei piacon. A cég vezetése azonban jó előre szerződést kötött a legjelentősebb kiadókkal, és a vállalat szóvivőjének elmondása szerint rendelkezésükre áll az EMI Group, a Sony, a BMG, az Universal Music Group, valamint Warner Music Group teljes katalógusa. A mostani megállapodás révén a vállalat szolgáltatása mind saját, mind az eBay weboldalán jelen lesz - az Ebay szakemberei külön szekciót hoznak létre a zenebolt népszerűsítésére.

A PassAlong zeneboltja csütörtökön még kongott az ürességtől, de Dave Jaworski, a vállalat vezérigazgatójának ígérete szerint hamarosan mindkét oldalon 200 ezer dallam közül válogathatunk, és a tervek szerint rövid időn belül 500 ezerre növelik a zenebolt kapacitását. "Az eBay online szolgáltatása már jó ideje a megbízhatóság és a biztonság jelképe a felhasználók számára, és bízunk abban, hogy zeneboltunk hasonló minőséget képvisel majd. A két vállalat együttműködése révén szeretnénk alternatívát nyújtani az illegális fájlmegosztó hálózatokkal szemben" - jelentette ki Jaworski. A vezérigazgató hozzáfűzte, hogy az általuk nyújtott szolgáltatás különbözik a már ismert zeneboltoktól, hiszen a PassAlong kedvezményeket nyújt a visszatérő vásárlóknak, akik megoszthatják ismerőseikkel a letöltött zeneszámokat.

A mostani megállapodás érdekessége, hogy az eBay is dolgozik saját online zeneboltján, bár a szolgáltatás tesztváltozata július óta lényegében kihasználatlan, és nem lehet tudni, hogy mennyire haladtak előre a szolgáltatás fejlesztésével. A megállapodás alapján úgy tűnik, hogy a cég egyelőre kivár, és szeretné kipuhatolni, hogy mennyire bizonyul életképesnek egy hasonló kezdeményezés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!