SG.hu

A Novell a személyazonosság alapú megoldásokra koncentrál

A Novell bemutatta nyílt forráskódú és személyazonosság alapú megoldásaihoz kapcsolódó új termékeit és partnerkapcsolati programjait az évente megrendezésre kerülő BrainShare Europe konferencián részt vevő több ezer ügyfélének és partnerének.

A cég a BrainShare Europe esemény keretében mutatta be személyazonosság alapú megoldásait, melyek a személyazonosság és szolgáltatás-központú architektúrák körüli technológiák hatékony kombinációjával átalakítják a személyazonosság funkcióját a szervezeten belül. A vállalat személyazonosság alapú megoldásai igazodnak az üzleti tevékenységhez, és a felhasználók mellett az eszközök, szerverek, asztali számítógépek, adatok és alkalmazások kezelésével segítik a biztonság fokozását.

"A BrainShare Europe, a Novell két legerősebb szakmai területének, - a platformok és a személyazonosság-kezelés - összefonódását tükrözi," - mondta Jack Messman, a Novell elnök-vezérigazgatója. "A Novell vezető szerepet tölt be a Linux és a személyazonosság-kezelés területén. Ebben a két kategóriában tovább folytatjuk vezető szerepünk kiterjesztését."

A cég kínálata iránt erős piaci érdeklődés mutatkozik: az ez évi konferencia az eddigi legnagyobb a BrainShare Europe történetében. Az esemény jelentőségét tükrözi, hogy a BrainShare Europe kiemelt támogatói közé tartozik a HP, az IBM és az Oracle, valamint 26 további támogató, többek között a Dell és a Fujitsu Siemens. A társaság a technikai és üzleti szekciók, vitafórumok és bemutatók százait rendezte a BrainShare Europe eseményen a nyílt forráskódú és személyazonosság alapú stratégiájának támogatásához.

A BrainShare Europe bejelentései

  • A Novell átállási és migrációs hálózatot (Porting and Migration Network) alakít ki a legismertebb független szoftver- és hardverszállítókkal, többek között a HP, IBM, Intel, Oracle és Scali cégekkel meglévő partnerkapcsolat keretében. Ez a kezdeményezés a partnerek és az ügyfelek számára várhatóan megkönnyíti az alkalmazásaik átvitelét Linux rendszerre. A kezdeményezés keretében Németországban egy Porting and Migration Center központ is alakul, amely rugalmas tesztelési környezetet biztosít az alkalmazásfejlesztőknek a szolgáltatások Linux rendszerre történő teszteléséhez.

  • Új Linux központú partnerkapcsolatok alakulnak az európai, közel-keleti és afrikai piacok vezető szoftver- és hardverszállítóival, többek között a Bull, IBM, Intershop, Scali, Software AG és Tarantella vállalatokkal.

  • Új kezdeményezések kerülnek bevezetésre, melyek segítséget nyújtanak a kormányzatoknak a cég személyazonosság alapú és nyílt forráskódú megoldásainak különféle szintű kihasználásához. A nyílt forráskódú platformra készülő személyazonosság alapú megoldások sikeresen teljesíthetik azokat a speciális biztonsági, skálázhatósági és költségkövetelményeket, melyekkel a kormányzatoknak szembe kell nézniük. A kormányzati megoldások közé tartozó új termékek házirend alapú, állampolgárok számára készült portált és Linux áttérési stratégiákat, eszközöket és szolgáltatásokat is tartalmaznak.

  • ZENworks 6.6 Linux Management. Ez a SUSE LINUX Enterprise Server 9 szoftverrel teljes mértékben integrált frissítés pontos felügyeletet biztosít a Linux szoftverfrissítések ütemezése felett, valamint automatizált és intelligens Linux csomagfüggőségi elemzést és ütközésfeloldást kínál. A SUSE LINUX Enterprise Server 9 szoftverrel a ZENworks Linux Management a piac leghatékonyabb, legbiztonságosabb és legjobban kezelhető Linux operációs rendszereit kínálja.

  • Két új címtár termék jelent meg, melyek kiküszöbölik a vállalati vagy internet szinten felmerülő, a címtár szolgáltatások és személyazonosság-kezelés bevezetésével kapcsolatos problémák legtöbbjét. A Novell Virtual Directory Services lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy alkalmazásaik részeként egy helyi személyazonosság tárolót alakítsanak ki, mely egyesíthető a már létező vállalati címtárakkal. A Novell eDirectory 8.8 hamarosan megjelenő béta verziója a nagyméretű, személyazonosságok millióit magába foglaló rendszerek számára szükséges lehetőségek terén tartalmaz jelentős fejlesztéseket.

  • Az Nsure Identity Manager 2 továbbfejlesztett képességekkel rendelkezik, melyek leegyszerűsítik a személyazonosság-kezelést a vizuális telepítési eszközök és az azonnal használható alkalmazások segítségével. E képességek közé tartoznak a fejlett ellátási szolgáltatások a jóváhagyási folyamathoz és az Nsure Identity Manager 2 telepítésének és testreszabásának egyszerűsítéséhez használt eszközök.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!