Rónai György

Európában is megjelenik a Samsung SCH-A790

A Samsung új mobiltelefonja támogatja a CDMA és a GSM hálózatokat is, így annak ellenére, hogy először az amerikai Verizon terméke lesz csak, a tervek szerint a későbbiekben az egész világon kapható lesz. A készülék természetesen rendelkezik színes kijelzőkkel, kamerával, és a szokásos szoftveres képességekkel is.

A kinyitható SCH-A790 86,3x50,8x25,4 mm méretű és 119 grammot nyom. Ezzel ugyan egy picit nehezebb az átlagnál, de cserébe a CDMA 800/1900 és a GSM 900/1800 MHz-es hálózatokban is feltalálja magát. Adatátvitelt csak CDMA 1xRRT módban tud, tehát csak az Egyesült Államokban lehet használni ilyenre. A Verizon a Vodafone-nal szerződést kötött arra, hogy a GSM hálózatos országokban is megjelenjen a készülék, tehát ha hozzánk is eljut, várhatóan a jól ismert Vodafone Live! szoftverrel lesz kapható.


A telefonban van integrált kamera is, digitális zoommal, és CDMA hálózaton át MMS küldésre is képes. A fő kijelzője egy 260 000 színű, a külső kijelzője pedig 16 bites színmélységű TFT. Az MMS mellett természetesen SMS-t és EMS-t is lehet küldeni vele, és betanítás mentes hangfelismerésre is képes, ami segítségével tárcsázni lehet a telefonkönyv bejegyzéseit. 10 MB beépített memóriájába különféle Java játékokat, képeket, csengőhangokat tölthetünk le.

A lítium-ionos akkumulátora CDMA hálózatban 2,9 óra beszélgetést és 141 óra készenlétet, GSM hálózatban 4,7 óra beszélgetést, és 145 óra készenlétet tesz lehetővé. A hosszabb beszélgetési idő érdekében azonban nagyobb kapacitású akkumulátor is elérhető hozzá.

Az SCH-A790 szeptembertől lesz elérhető a Verizonnél, 349,99 dolláros áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • eke #13
  A Nokia szép???? Mit nézel ember??
 • Sony90210 #12
  Akkor ki fejtem böveben. Elöször nézük a Nokiat azt azért szeretem és azért tartom a legjobbnak mert a legtöbb modeljük szép persze nem az öszes, legegyszerüben is lehet kezelni és nagyon megbizhatok legalábis saját tapasztalatokbol ki indulva. Ami egyedül nem tetszik az néha az áruk.
  Sonyericsson
  Jó megbizhatoság. A menüjük se a legegyszerübb de azért meglehet szokni. De viszont nagyon szép telefonokat csinálnak.
  Motorola
  Jó a megbizhatoság.A kezelhetöség elégé bonyolult nagyon megkel tanulni. Viszont ökis szép telefonkat csinálnak.
  Samsung
  Jó a megbizhatoság. Viszon a menü rendszer elég bonyolult.Az egyetlen ami pozitivum hogy általába szép telefonokat csinálnak.
  Remélem ez igy elég. Ja a helyesirási hibákért elnézést. Ez egy vélemény.
 • papabear #11
  Magyarázd már el, mi az az "igazi" telefon.
  A Nokia, a Sony és a Motorola is éppúgy "divat" telefonokat gyárt. Előfordul náluk használhatóbb típus de a nagy többség ugyanolyan tucatáru.
 • [HUN]PAStheLoD #10
  mostmár mindenki csak "divat" telókat gyárt .. igából mind ugyan azt tudja és az tör előre amelyik gyártó le tud szerződni 1 szolgáltatóval .. mint pl. a sony-ericsson a westellel .. meg most motorola - tmobil ... pannon mindig is nokia-s volt .. voda meg sagem sharp panasonic ..
 • Sony90210 #9
  A helyesírási hibáért elnézést.
 • Sony90210 #8
  Ja és ez tény.
 • Sony90210 #7
  Samsungok csak divat telefonok. Az igazi telefonkat a Nokia,Sonyericsson,Motorola gyártja.
  Ezek közül is a Nokia vezeti a primet.
 • kovpeter #6
  Én is nagy Samsung telefon rajongó vagyok!
 • Pakosz #5
  Amig el nem lopjak, biztos :F!
 • Scooter21 #4
  Nekem , nagyon bejönnek a Samsung telcsik!! Már kettő volt ,mos tegy X450-s van és imádom!:) Ha egyszer lesz egy Samsung telcsid utána csak azt fogsz venni!:)