SG.hu

Háromsávos vezetéknélküli modul az Inteltől

Az Intel bejelentette, hogy újabb kulcsfontosságú vezeték nélküli eszközt biztosít a Centrino mobiltechnológiára épülő notebookokhoz.

Az új háromsávú vezeték nélküli modul (támogatva a 802.11a, b és g szabványokat), illetve a vezeték nélküli szoftver gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a végfelhasználók számára bármely Wi-Fi hálózattal való vezeték nélküli kapcsolat felállítását, illetve használatát.

A Pyramid elemző csoport szerint 2007-re több, mint 700 millió Wi-Fi-felhasználó lesz a világon. Azonban bármennyire elterjedt is lesz, a vezeték nélküli számítástechnikai előnyeit még mindig körüllengik a biztonság és a komplexivitás körüli kétségek. Az Intel jelentősen továbbfejlesztett több kulcsfontosságú területet a vezeték nélküli számítástechnikán belül, amelyek által egyszerűbbé és biztonságosabbá válik a világon elterjedt Wi-Fi hálózatokhoz való csatlakozás.

Az új Intel PRO/Wireless 2915ABG hálózati csatlakozás mellett a cég bemutatta a PROSet/Wireless 9.0-ás verzióját is. A frissített szoftver tartalmaz egy új eszközt az Intel Smart Wireless Solution-t, amely magában foglal egy konfigurációs varázslót, továbbfejlesztett hibaelhárítást, illetve automatizált biztonsági beállításokat. A technológia megkeresi és megmutatja az összes elérhető hálózatot, illetve továbbfejlesztett profilkezelést biztosít, amely által a felhasználók még egyszerűbben csatlakozhatnak különböző vezeték nélküli hálózatokoz.

Az Intel PROSet/Wireless Software 9.0-ás verziójába a cég már beépítette a Cisco Compatible Extensions kiegészítéseket, amely kompatibilitást és együttműködést biztosítanak a Cisco infrastruktúrájával. Emellett egy tavaly bejelentett, az Intel és a Linksys által kötött megállapodás értelmében a két vállalat közösen kidolgozott egy technológiát, amely lehetővé teszi az Intel Centrino mobiltechnológiát támogató notebookok számára, hogy meghatározzák a nem-konfigurált Linksys hozzáférési pontok helyét, majd automatikusan végigvezessék a felhasználót egy rövid és egyszerű installálási procedúrán.

A végfelhasználók, illetve a titkos vállalati információk védelme érdekében a vállalat a legújabb vezeték nélküli LAN biztonsági megoldásokat is nyújtja új fejlesztése keretében. A vállalati felhasználók számára ez a modul támogatja az új IEEE 802.11i biztonsági szabványt, amely a jelenlegi legmagasabb szintű biztonságot biztosítja, és emellett már alkalmazhatják az egyedi bejelentkezési lehetőséget, amely problémamentesen hitelesíti a felhasználót a vezeték nélküli hálózatba való belépéskor. A továbbfejlesztett automatikus felismerés és automatikus biztonsági beállítás választás egyszerűvé teszi minden felhasználó számára a legmagasabb szintű, elérhető biztonsági beállítások használatát. A technológia jelenleg a Wi-Fi Protected Access (WPA) és a WEP biztonsági szolgáltatásokat támogatja, valamint a jövőben a WPA2 alkalmazásnak is támogatást nyújt majd (amint az alkalmazás megjelenik).

A PRO/Wireless 2915ABG hálózati kapcsolat a legújabb fejlesztés, amely magában foglal egy Intel Pentium M processzort, egy Intel 855 lapkakészlet-családot, valamint egy Intel PRO/Wireless hálózati csatlakozási WLAN megoldást. Az Intel Centrino mobiltechnológia integrált vezeték nélküli LAN csatlakozást, hosszabb akkumulátorélettartamot, könnyebb hordozható készülékekeket, valamint kiemelkedő mobilteljesítményt tesz lehetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!