Gyurkity Péter

Az Internet Explorer mellőzését javasolja egy reklámkampány

A Web Standards Project (WaSP) által elindított reklámkampány, amely a "Felhőtlen böngészés" nevet kapta, azt javasolja minden internetezőnek, hogy saját érdekében mellőzze a Microsoft böngészőjének használatát.

Annak ellenére, hogy a csoport korábban sürgette a különböző böngészők fejlesztőit hogy működjenek együtt a webes szabványok kialakításánál, a kampány során most mégis a rivális böngészők használatát javasolják. Egyesek szerint a kampánynak helyet adó weboldal nagyban emlékeztet az Apple által korábban elindított hasonló kampányra, amely a Mac OS előnyeit hangsúlyozta a Windows operációs rendszerekkel szemben.


Az oldal nagy részét jelen esetben is azok a felhasználók által beküldött történetek töltik ki, amelyekből megtudhatjuk, hogy miért érdemes a konkurens böngészőket használni az Internet Explorer helyett. Ezek a vélemények első helyen emelik ki a régóta várt frissítések és javítások elmaradását, az IE lehetőségeinek kibővítését, az új funkciók hiányát, és a rengeteg biztonsági problémát.

A Microsoft egyelőre nem kommentálta az oldalon megjelent véleményeket, de a vállalat szóvivője kijelentette, hogy a böngészőhöz megjelent javítások révén nem forog veszélyben az Internet Explorer jövője. "Úgy gondoljuk, hogy a felhasználók azt a böngészőt fogják választani, amely legjobban megfelel igényeiknek. Legtöbbjük továbbra is az Internet Explorert fogja használni, mert ha számba vesszük az összes lehetséges szempontot - a felhasználóbarát kezelőfelületet, a kompatibilitást, a bővíthetőséget, és a folyamatosan megjelenő javításokat - még mindig az Internet Explorer tűnik a legjobb választásnak" - jelentette ki a vállalat szóvivője.

A szóvivő kijelentése ellenére a vállalatot rengeteg kritika érte a biztonsági kérdések elhanyagolása, és a frissítések elmaradása miatt. A WaSP oldala szerint a Mozilla, a Firefox, valamint a Safari egyaránt több lehetőséget és problémamentes böngészést ígér, és az Internet Explorer használói számára a világháló hamarosan elviselhetetlenné válhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • whitehawk #24
    A Firefoxban amit az emberek hiányolnak az mind hozzátehető. Extensionök királyak. Pl a böngészőlapok kezelése nekem se tetszett, de találtam egy jó kiegészítést, és azzal tuti. Felváltva használom az Operával.
  • Cat #23
    az opera baszott el vmit, mert a 6os verziónál müködött a dolog, aztán 7esnél megint nem
  • SwITcHMaN #22
    Operával is megjelenik, de a válasz gomb nem megy vele
  • Yeti #21
    ugy néz ki még mindig nem megy
  • Yeti #20
    Mindjárt meglátjuk, hogy most mi a helyzet a válasz gombbal operábol...
  • Piscator #19
    Próbáltam kétszer is a Firefoxot, de azért nem jött be, mert a beállítások panel elég lite-s.
    A Mozilla jobban beállítható, testreszabható, vagy rosszul látom?
  • Piscator #18
    Windowssal biztosan kompatibilis az IE, bár néha nem!
  • Zoley #17
    Operaval a valasz gomb nem ment soha. Most nem tudom, hogy mi van, mert mozilla 1.8a3
  • dduma #16
    *** 1 hónapja Firefox-ozok, és minden müxik.
    még az SG fóruma is, ami mellesleg az Operán nem müxött.... ***

    Nekem bejön Operával is. Én Opera párti vagyok. Nem a legszebb, és bizonyos lapokkal tényleg baja van, de ha az emberek megtanulnák nem csak IE kompóra csinálni az oldalaikat, akor nem lenne gond...
  • Ceb #15
    Én most áltam át Firefoxra és egész jó, csak néha picit lassú, bár ez azért is lehet mert nagyobb gép kéne a squidnek :(
    Egyébként nagyon gyorsan megszoktam és mind az Xp-ben, mind Fedora2-ben a Tűzrókát használom.