SG.hu

A T-Mobile jövőre Budapesten indítja a 3G szolgáltatást

Sugár András, a T-Mobile vezérigazgató sajtótájékozatón jelentette be, hogy terveik szerint a szélessávú UMTS hálózatot először Budapesten építik ki, majd később innen terjeszkednek.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság döntése értelmében augusztus végén jelenik meg a harmadik generációs mobil engedélyek pályázati felhívása, és nagy valószínűséggel a hazánkban már most is jelenlévő szolgáltatók lesznek a nyertesek. Sugár András ezzel kapcsolatban csak a tender versenysemlegességének szükségességét emelte ki. Közlése szerint eddig egymilliárd eurót költöttek fejlesztésre, és ezt még ugyanekkora összeggel kell megtoldaniuk, hogy az UMTS hálózat is országosan elérhető legyen, mivel csak jóval több bázisállomással érhető el ugyanakkora lefedettség.

A vezérigazgató kiemelte az alacsony licenszdíjak szükségességét, mivel véleménye szerint csak így gyorsítható fel a hálózat kiépítése. Amennyiben ez nem teljesül, akkor az nagymértékben megdrágíthatja az adattovábbítási költségeket is, ami az ügyfelek körében lassabb elterjedést, ezáltal lassabb megtérülést is jelentene. A vállalat előzetes várakozása szerint ügyfeleik 20%-a még 2020-ban is csak a GSM hálózatot fogja használni, Sugár pedig 50% esélyt egy negyedik, új szolgáltató piacra lépésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)