Gyurkity Péter

Elhalasztotta az első TV-chip bemutatását az Intel

A Intel szóvivője bejelentette, hogy elhalasztották az első TV-chip piacra dobását, és a nagyképernyős LCOS televíziókba szánt processzort teljesen át fogják dolgozni a megjelenés előtt.

Paul Otellini, az Intel elnöke még januárban, a Consumer Electronics Show nevű rendezvényen jelentette be, hogy az idei évben megjelenő processzor - kódnevén Cayley - lehetővé teszi, hogy a szóban forgó termékek ára 1800 dollár alá süllyedjen. "A processzor alapvető változást jelent a nagyképernyős televíziók piacán" - fejezte ki a chip sikeréhez fűződő reményeit Otellini. A kínai TCL a konferenciát követően szerződést kötött az Intellel, és közzétette, hogy a lehető legkorábban piacra dobja a Cayle chipre épülő 'folyadékkristály szilíciumlapkán' (liquid crystal on silicon, LCOS) televízióit.


Paul Otellini a januári bejelentéskor

Az LCOS televízió - amely nem más, mint egy félvezetők által irányított tükör - már évek óta jelen van a kereskedelmi forgalomban, de még nem tett szert nagy népszerűségre. Az Intel nem árulta el a halasztás okát, de a nyilatkozatokból kiderül, hogy a vállalat vezetése nem elégedett az eddig elért eredményekkel. "A processzor biztosan nem jelenik meg az idei évben, de a rendelkezésünkre álló idő alatt igyekszünk jobb képminőséget elérni és a processzor további változatait kifejleszteni " - szögezte le Shanon Love szóvivő.

A megjelenés elhalasztása mindenesetre felbátoríthatja az Intel riválisait, többek között a Texas Instruments fejlesztőgárdáját, akik a Digital Light Processor nevű konkurens terméken dolgoznak. A Texas Instruments processzora a Samsung televízióiban kerül majd piacra, amelynek vezetése - néhány piaci elemzővel egyetemben - kezdettől fogva kétkedve fogadta az Intel bejelentését. "Véleményünk szerint az LCOS ideje még nem érkezett el, és csakis további fejlesztésekkel tudjuk megalapozni a technológia jövőbeni sikerét" - jelentette ki májusban David Steel, a Samsung Digital Media Business alelnöke.


Az Intel nemrég számos termék piacra dobását volt kénytelen elhalasztani, vagy felülvizsgálni. Craig Barrett vezérigazgató körlevele ellenére - amely hatékonyabb munkavégzésre szólította fel a vállalat alkalmazottait - jelentős késedelmet szenvedett a 4 GHz-es Pentium 4 processzor, valamint az Alviso chipset megjelenése, és szériahibák miatt számos új i915-ös lapkakészletet kellett visszahívniuk. A mobiltelefonokba szánt processzorok sikere is kétséges, mivel a Texas Instruments ezen a téren is komoly riválisként jelentkezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci #3
    "Elhalasztotta az első TV-chip bemutatását az Intel" Még szerencse. Úgy látszik már nem elég nekik hogy a pécéik állandóan fagynak, már a tévékben is be akarják vezetni a botladozó videomegjelenítést, meg a turbinákat. Személy szerint örülök a hírnek, hogy csak a pofájuk járt...Csak így tovább!
  • dez #2
    Hmm, az OLED-et meg sem említik. Ez azt sejteti velem, hogy az még jobb (és olcsóbb is). :)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    A Intel szóvivője bejelentette, hogy elhalasztották az első TV-chip piacra dobását, és a nagyképernyős LCOS televíziókba szánt processzort teljesen át fogják dolgozni a megjelenés előtt.

    elég hülye szóvivő lehet .. ugyanis ezzel a még kiadatlan termékről állít ki bizonyítványt .. ami nem épp a leg kedvezőbb színben tünteti fel a kacatot