Berta Sándor

Nem lehet terjeszteni az XP SP2-t a Bit Torrenten

A Microsoft nem járul hozzá, hogy az ismert fájlcserélő (P2P) hálózaton is hozzáférhető legyen a második szervizcsomag a Windows XP operációs rendszerhez.

Megtiltotta az XP SP 2 csomag terjesztését a Bit Torrent-nek a redmondi szoftveróriás. Mint ismeretes, néhány nappal ezelőtt a fájlcserélő rendszer üzemeltetői örömmel jelentették be, hogy immár náluk is elérhető a Service Pack 2 a Windows XP-khez. A Bit Torrent vezetői ezzel a lépéssel azt akarták bizonyítani, hogy igenis legális célokra is használható a P2P-technológia és a P2P-hálózatok. Az üzemeltetők ezek után érthetően úgy érzik, hogy kudarcba fulladt a bizonyítási kísérletük, és attól félnek, hogy az amerikai Kongresszus mégis csak meg fogja szavazni a fájlcserélést, mint tevékenységet alapjaiban tiltó jogszabályt.

Bár a Microsoft megtiltotta a szervizcsomag terjesztését, ennek ellenére még bárki számára elérhető az SP2, éppen ezért a vállalat közleményben kérte, hogy minden felhasználó jelentse neki az illegális letöltéseket - bár azt bizonyára a redmondi konszernnél is tudták, hogy ez már eleve egy hamvába holt kísérlet...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci #8
    "ezért a vállalat közleményben kérte, hogy minden felhasználó jelentse neki az illegális letöltéseket - bár azt bizonyára a redmondi konszernnél is tudták, hogy ez már eleve egy hamvába holt kísérlet..."
    Meg szep."

    A vállalat magából indul ki és szemét spiclinek tünteti fel az emberek millióit. Nem jött be...
  • dez #7
    - 2. "ha"
  • dez #6
    Talán azért korlátozzák a terjedés sebességét, hogy ha kiderül, hogy ha mégis komolyabb gondok vannak vele, ne érintsen még annyi embert. (Az egyéni csomagot sem adták még ki.)
  • tajfun #5
    "Az üzemeltetők ezek után érthetően úgy érzik, hogy kudarcba fulladt a bizonyítási kísérletük, és attól félnek, hogy az amerikai Kongresszus mégis csak meg fogja szavazni a fájlcserélést, mint tevékenységet alapjaiban tiltó jogszabályt."
    Epp ez volt a cel, nehogy kideruljon hogy legalis dolgokra is jo a p2p, mer akkor hogy fognak aztan belole mumust csinalni?

    "ezért a vállalat közleményben kérte, hogy minden felhasználó jelentse neki az illegális letöltéseket - bár azt bizonyára a redmondi konszernnél is tudták, hogy ez már eleve egy hamvába holt kísérlet..."
    Meg szep.
  • [HUN]PAStheLoD #4
    még ki se jött a magyar .. de azért jó hogy megtiltotta :]
    persze , az angolra érvényben van a "tiltás " de hát biztos nehéz lenne egy trackert üzemeltetnie m$ -nek ami megbízható hash-t is szolgáltat ... inkább betiltja , ez olyan tipikus fejjel a nagy falnak logika
  • Dzsini #3
    az eredeti hírben megemlítették azt is, hogy a terjesztést leállító kérést azért nyújtotta be az MS, mert elkezdett szaporodni az átírt SP2 csomagok száma a hálózatokon... ami pedig nem igazán a biztonságos terjedést segíti elő. (olyan trójait/férgeket építenek bele amilyet akarnak)
    sajnos ezen a téren nehéz biztonságossá tenni a filecserélő hálózatokat, aki már szórakozott ilyesmivel az tudhatja mekkora mennyiségű szemetet talál minden keresés.
  • comet #2
    "Megtiltotta az XP SP 2 csomag terjesztését a Bit Torrent-nek a redmondi szoftveróriás."

    ROTFL ROTFL ROTFL....REMEK fordítás :DDDD
    A Bit torrent az egy alkalmazás!!!!

    Mellesleg, jah, egy hetes késéssel amikor már mindenhova elterjedt ahova akarták...
  • Tetsuo #1
    A Micorsops csak alázni akarja a fájlcserélőket, sztán majd mennek a vastag borítékok a politikusoknak..