Gyurkity Péter

Zeneletöltő szolgáltatás mobiltelefonokra

Az O2 Music - amely Európa egyik legjelentősebb online zeneboltjának tulajdonosa - bejelentette, hogy előfizetéses zeneletöltő szolgáltatásukat hamarosan a mobiltelefonokra is kiterjesztik.

A vállalat a brit mmO2 telekommunikációs cég zenei részlegeként kezdte meg működését, és szolgáltatása - egyelőre - az Egyesült Királyság, valamint Németország területén elérhető. A vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy a forradalmian új szolgáltatás a zeneipar, valamint a hordozható lejátszók és a mobiltelefonok gyártóinak szoros együttműködése révén jöhetett létre. Véleménye szerint a harmadik generációs hálózatok elterjedésével a vásárlók számos új szolgáltatást vehetnek majd igénybe, amelyek közül magasan kiemelkednek a teljes zeneszámokat kínáló online zeneboltok.

Beth Appleton, a V2 Music nevű független londoni kiadó újonnan kinevezett fejlesztési igazgatója egyetértett az O2 lépésével és hangsúlyozta, hogy az európai vállalatoknak vállalniuk kell az úttörő szerepet: "Rendkívül fontos fejlesztésről van itt szó. A valódi dallamok igen népszerűek Japánban és hamarosan az amerikai piacon is elterjednek, de a teljes zeneszámokat és videofelvételeket nyújtó szolgáltatások először az európai vállalatok kínálatában jelentek meg" - jelentette ki Appleton. A V2 azon független kiadók egyike, amelyek licencszerződést kötöttek az O2-vel. A Sony BMG, a Warner Music International, valamint a Universal Music International szintén megállapodtak az O2 képviselőivel, és az általuk kínált dallamok révén a zeneletöltő szolgáltatás kínálata jelentős mértékben kibővült.

Az O2 mellett számos egyéb szolgáltató is beindította - vagy hamarosan beindítja - online zeneboltját. A Vodafone németországi részlegének hasonló szolgáltatása már július óta elérhető, míg a T-Mobile hamarosan - karácsony előtt - beinduló Ear Phones zenei katalógusában több mint 250 ezer dallam közül választhatjuk majd ki a nekünk megfelelőt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jinx McHale #1
    Aranyos... Azért kíváncsi lennék mennyibe kerül