SG.hu

Stratégia szövetséget kötött az Oracle és a Tele Atlas

A Tele Atlas, a digitális földrajzi adatbázisok egyik vezető fejlesztője, gyártója és értékesítője stratégiai szövetséget kötött az Oracle-lel.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy a Tele Atlas Oracle-szoftverekre alapozza összes belső tevékenységét a terepadatok gyűjtésétől a végleges termékek leszállításáig. Az egész világra kiterjedő együttműködésnek köszönhetően a Tele Atlas térképadatai az Oracle Database 10g térinformatikai adatformátumában állnak majd rendelkezésre, így az Oracle-felhasználók közvetlenül az alkalmazásokban is hozzáférhetnek a Tele Atlas térképeihez.

A megállapodás nagy hangsúlyt fektet a térképadatok online elérhetőségére és arra, hogy azokat a vállalat szoftvereivel és szolgáltatásaival közvetlenül használni lehessen, különösen az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM), az e-üzlet, az integrált vállalatirányítási alkalmazások (ERP) és a kapcsolódó szolgáltatások terén. Ezek a tipikus üzleti alkalmazások egyre inkább igénylik a helyfüggő funkciókat, például a helyszíni szervizelés és a szállítói láncok kezelése esetében.

A Tele Atlas és az Oracle közti, minden országra kiterjedő együttműködés megkönnyíti az Oracle ügyfelei számára, hogy földrajzi adatokkal bővítsék saját megoldásaikat. Az ilyen típusú adatok mennyisége exponenciálisan nő. A két cég szoros együttműködésének köszönhetően ez a hatalmas adatmennyiség felhasználóbarát módon jeleníthető majd meg, ami sok vállalatnál ma alapvető igény.

"Magától értetődő, hogy - a digitális térképek egyik vezető gyártójaként - a Tele Atlas ki kívánja használni az Oracle piacvezető térinformatikai technológiájának előnyeit" - nyilatkozta Steven Van Hoorebeke, az Oracle alelnöke és belgiumi és luxemburgi leányvállalatának ügyvezető igazgatója. "Ez azonban csak a kezdet, hiszen együttműködésünk ennél jóval messzebbre megy. A Tele Atlas bebizonyította, hogy egyike a legátgondoltabb stratégiát követő vállalatoknak, és tisztában vannak a már eleve integrált alkalmazáscsomagok előnyeivel. Jól tudják, hogy ezek gyorsabb megvalósítást és - az integrációs költségek csökkentése révén - azonnali költségmegtakarítást eredményeznek. A megállapodás az Oracle számára is előnyös, hiszen világszínvonalú térképeket és helyfüggő adatokat szolgáltathat ügyfeleinek."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!