SG.hu

Szeptember közepén jön a magyar Windows SP2

Mint arról beszámoltunk, pár napja megjelent a Microsoft Windows XP frissitőcsomagjának második verziója, a magyar változat pedig szeptember közepén érkezik.

"Az SP2 jelentős előrelépés azon célunk felé, hogy ellenállóbbá tegyük ügyfeleink számítógépeit az egyre kifinomultabb támadásokkal szemben" - jelentette ki Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője. "Az, hogy ez a szervizcsomag elkészülhetett, több tényező együttes eredményeinek köszönhető. Hozzájárult többek között az, hogy folyamatosan biztosítjuk az innováció anyagi feltételeit, de segített az iparágon belüli széles körű együttműködés, valamint annak felismerése, hogy a biztonsági környezet változásaira, az iparágnak egységesen kell reagálnia."

Az SP2 világméretű bevezetési folyamatának részeként a Microsoft 25 nyelvre honosítja a szoftvert az elkövetkező két hónap során, és letöltéssel, kiskereskedelmi terjesztéssel, ingyenes CD-ken, valamint új számítógépekre előtelepítve juttatja el a számítógépgyártókhoz, a vállalati ügyfelekhez és az egyéni felhasználókhoz. A már Windows XP rendszert használók úgy tudják a legegyszerűbben megoldani, hogy a kívánt nyelvű változat megjelenésekor megkapják az SP2 csomagot, hogy bekapcsolják a Windows XP automatikus frissítés funkcióját.

Ezzel párhuzamosan egy új telepítő-szoftver is letöltődik, amellyel optimalizálható az SP2 és a Windows XP jövőbeli frissítéseinek letöltése. Az, hogy az ügyfelek az SP2 csomagot az Automatikus frissítés funkció segítségével mennyi idő múlva kapják meg, számos tényezőtől függ: ezek közé tartozik, hogy mennyit használja a felhasználó az internetet, hol él, milyen nyelvű rendszert használ, illetve, hogy mekkora igény jelentkezik az interneten az SP2 iránt. Az Automatikus frissítés szolgáltatás az internet szabad sávszélességét használja a frissítések letöltésére, így nem lassítja a napi számítógép-használatot. A tervek szerint az SP2 szervizcsomag az Automatikus frissítés szolgáltatás segítségével kb. 100 millió felhasználóhoz fog eljutni a következő két hónapban. Az Automatikus frissítés szolgáltatás egyszerűen bekapcsolható a Windows XP rendszerben.

Pozsony Balázs, a Microsoft Magyarország Windows termék menedzsere elmondta: "A fent említett jelentős biztonsági fejlesztések következményeként a Microsoft szerint a Windows XP Service Pack 2 egy nélkülözhetetlen biztonsági frissítés, ezért a terjesztése kritikus frissítésként a Windowsba épített Windows Update (WU) és Automatic Updates (AU) szolgáltatáson keresztül történik. Az angol kiadást követően előreláthatóan szeptember közepére lesz elérhető a magyar verzió. A Windows XP Service Pack 2-t elsősorban online fogják terjeszteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mr Manson #3
    yep
  • Yossarian #2
    fog ez menni kamionról leesett vindózon is? Na nem mintha érintene... :)
  • Mr Manson #1
    Vajon ez is elöbb elérhető lesz?
    Remélem!