Budai Péter

6 megapixeles Samsung

Egyre jobban teret hódítanak az átlagos, hobbi használatra tervezett digitális fényképezőgépek között is a nagyobb, 5-6 megapixeles darabok. A 6 megapixeles gépek egyre népesebb családja most a Samsung Digimax V6-tal lett gazdagabb.

Az átlagos, kompakt külsőt kapott fényképezőgép 6 megapixeles képérzékelője maximálisan 2816x2112 pixeles fotók készítését teszi lehetővé. A gépet egy 3x-os optikai zoomra képes Schneider-Kreuznach objektívvel szerelték fel, mely kisfilmes értékre átszámítva 38-114 mm-es tartományban dolgozik. A kísérletezőbb kedvűek a teljesen automata funkción túl a 9 témamód közül is választhatnak, vagy rendelkezésükre áll a még nagyobb szabadságot nyújtó rekesz- illetve záridő-előválasztás, vagy a manuális mód.


Samsung Digimax V6

Az alumíniumházba csomagolt fényképezőgép jó videófelvételi képességeket mondhat magáénak. Maximálisan 640x480 képpontos videókat rögzíthetünk, 30 FPS sebességgel és hangfelvétellel egybekötve. A videók hosszának csak kártyánk kapacitása szabhat gátat, ebből az SD/MMC kártyákat szereti.


A gép további érdekessége, hogy áramellátása megannyi áramforrásról megoldható, így például a hozzá járó lítiumion akkumulátor mellett használhatunk hagyományos alkáli, lítium, Ni-Mn, Ni-MH, Ni-Cd, vagy Ni-Zn elemeket is. A gép fogyasztását nagyon jónak ígéri az gyártó, így például a gyári akkumulátor egy feltöltésével 380 képet készíthetünk. A Digimax V6 várhatóan 450 dollár körüli áron kerül hamarosan forgalomba.

A Samsung a fenti bejelentést követően még egy géppel lepett meg minket, melynek a Digimax U-CA 4 nevet adta. Az egyszerűen zsebre vágható géppel a cég nem titkoltan a fiatalabb vásárlókat célozta meg. Erre utal, hogy a gép olyan hangzatos nevű színekben lesz kapható, mint "Techno Silver" vagy "Titan Silver", valamint menüje tetszőlegesen személyre szabható. Az MPEG4 tömörítésnek hála, jóval hosszabb mozgóképek rögzíthetők egy adott tárhelyre, akár 1 órányi különálló hangfelvétellel egybekötve, így adott esetben diktafonként is megállja a helyét. Az ifjabb korosztály szívét dobogtathatja meg a gyártó híranyagában "attraktív 7 színű funkció-lámpaként " beharangozott alapfunkció, melynek hasznát sajnos előlünk is sűrű homály fedi.




Samsung Digimax U-CA 4

A gép egyébként 4 megapixel maximális felbontásra, 3x-oz optikai zoomra (35-105 mm), és akár 16 másodperces hosszú expozícióra képes. Alaptartozéka a tölthető akkumulátor, memóriakártyából pedig Memory Sticket vagy Memory Stick Prót kell hozzá vásárolnunk. A gép nyitóára várhatóan 300 dollár körül mozog majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vacakvacak #5
    császtok van 1 samsung s600-as fényképezőgpem aminek a kijelzöje szétment és az lenne a kérdésem hogy mennyi lenne ennek a cseréje...
  • Power #4
    Hol váltasz 180-ért dollárt???
    Továbbá közel sem 15% jön rá, hanem jóval több(ÁFÁ + vám). Szóval simán lesz kb. 130 ezer ft.
  • gz8 #3
    Mert az amerikai ár, itthon egy 15%-ot még hozzácsaphatsz. Bár egy 4 Mp-es gép kerül manapság ennyibe, tehát relatíve olcsó...
  • Manoi #2
    Miért olyan drága ~81.000,- Ft egy 6 MP-s gépért?
  • Chappy #1
    jódrága!