SG.hu

Wifi a Szigeten és a Budapest Plázson

Új szolgáltatással találkoznak az idei Sziget Fesztiválon és a Budapest Plázs elnevezésű rendezvényen az internetezők.

A Sziget Fesztiválon az internetsátorban és annak kb. 15 méteres körzetében ingyenes WiFi zóna kerül kialakításra, amelyhez bárki, bármennyi ideig csatlakozhat. A WiFi zónában a WLAN modullal rendelkező mobil számítógépekkel (laptopokkal és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kéziszámítógépekkel) vezetékes összeköttetés nélkül kapcsolódhatunk a világhálóra és tölthetjük le e-mailjeinket.

A WiFi zónát - amely a rendezvény teljes ideje alatt elérhető lesz - az LCP Systems alakítja ki a Symbol Technologies eszközeivel. Az LCP Systems szakembereinek jelenléte biztosítja a szolgáltatás folyamatosságát. Az internetsátrat az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, a sávszélességet a Datanet szolgáltatja.

A Budapest Plázs rendezvényen nem csak a WiFi zóna kialakítása újdonság, hanem az internetsátor megvalósítása is. Augusztus 8-tól az Újpesti rakpart 300 méteres szakaszán a WLAN modullal rendelkező mobil számítógépekkel bárki ingyen, vezeték nélkül csatlakozhat az internethez a WiFi Zona kijelölt területén belül. Vagyis nem csak a sátorban, hanem annak környékén, kávézás közben is intézhetjük online üzleti és magánügyeinket. A vezeték nélküli összeköttetést ez esetben is az LCP Systems szakemberei teszik lehetővé a cég által üzembe helyezett Symbol eszközökkel, a számítógépeket a Kopint-Datorg Szakközépiskola és a 2. sz. Amcomp Kft. biztosítja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Luminas #2
    PDA.
  • ThomasTheKoRner #1
    Ja,mert majd biztos laptoppal fogok menni a szigetre,hátha egy részeg punk focilabdának nézi....