SG.hu

Djuice zeneletöltő-szolgáltatás a Pannon GSM-től

Augusztus 4-től, a Sziget Fesztivál első napján kezdi meg legújabb szolgáltatását a Pannon GSM: a minden eddig ismertnél jobb hanghűségű zeneszámok mobiltelefonra történő nagy sebességű letöltésére alkalmas ’djuice zene’ segítségével akár teljes albumokat is mobiljukra költöztethetnek az előfizetők - ha úgy tetszik, a lemezborítóval együtt.

Agyő truetone csengőhangok: a djuice európai szinten is újdonságnak számító szolgáltatása mindkét műfajnál jobbat kínál. A zenei és szórakoztató piacot forradalmasító ’djuice zene’ alkalmazás révén hihetetlenül gyorsan, megdöbbentően kiváló minőségben tölthető le a legjobb slágerektől kezdve a klasszikusokon át az örökzöldekig közel 1000, a wapon kategóriák szerint rendezett zenemű.

A ’djuice zenén’ keresztül kezdetben a Warner Music lemezkiadó választéka válik elérhetővé a djuice-előfizetők számára. A kínálat a további kiadói szerződések megkötésével közel 10 000 számra bővül még az idén. Egy zeneszám letöltésének díja 600 forint, és mivel ez legális vásárlásnak minősül, az előfizető korlátlan alkalommal meghallgathatja a telefonján - vagy annak memóriakártyáján - tárolt dalokat. A zeneszámok ugyanakkor nem küldhetők át másik telefonszámra: kizárólag akkor játszhatók le, ha a készülékbe az eredeti megrendelő SIM-kártyáját helyezik be.

A teljes számok letöltése mellett a szolgáltatás arra is lehetőséget nyújt, hogy rövidített változatukat csengőhangként mentsék el az előfizetők, vagy az adott album borítóját háttérképként megrendeljék. Az ősztől mindkét szolgáltatás ára bruttó 475 forint, azonban a nyár végéig a Pannon GSM és a djuice előfizetői ingyenesen használhatják és élvezhetik a ’djuice zenét’. Egy, a djuice, illetve a Pannon GSM WAP-oldalairól díjmentesen letölthető program segítségével a Nokia 3650, 3660, 6600 és N-Gage; a Siemens SX1, valamint a SonyEricsson P800 és P900 típusú mobiltelefonok használói hordozható zenegéppé alakíthatják mobiltelefonjukat.

Az amerikai Chaoticom vállalat által kidolgozott speciális fájlformátumot kifejezetten GPRS-adatátvitelre tervezték; a hatékony tömörítésnek köszönhetően egy átlagos zeneszám mindössze 700-900 KB méretű, 16 kilobites mintavételezése ugyanakkor kimagasló sztereó hangminőséget nyújt. A különleges technológia valós idejű letöltést biztosít, azaz például egy háromperces szám letöltése ugyanennyi időbe telik, ráadásul a lejátszás már az adatforgalom közben megkezdődhet, így az előfizetők a megrendelést követően gyakorlatilag azonnal élvezhetik a kiválasztott számot.

Egyebek között - a teljesség igénye nélkül- az alábbi előadók zeneszámaiból tudnak válogatni a felhasználók: Missy Elliot, R.E.M., Linkin Park, Fabolous, The Doors, Fine Young Cannibals, Green Day, ZZTop, Cher, A-HA, Seal, Von Bodies, The Used, Vangelis, Sugar Ray, Rod Stewart, The Red Hot Chili Peppers, Unique, Spigi Boy, Ákos, Zsédenyi Adrienn és még sokan mások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!