Gyurkity Péter

Kritikus hibákat javít az IE legújabb frissítése

A Microsoft kiadta az Internet Explorer legújabb frissítését, amely a vállalat szóvivőjének elmondása szerint három kritikus hibát is javít, és végleges megoldást kínál a Download.Ject nevű trójai vírussal szemben.

A júniusban felbukkant kártevő a böngésző biztonsági résén keresztül terjedt el, és jelentős problémát okozott a szoftveróriásnak, amely mindössze egy ideiglenes javítással próbálta megnyugtatni a felhasználókat. A Microsoft kérésére az orosz hatóságok azonnal leállíttatták a féreg által felhasznált szervert, így a vírus - bár terjedését nem sikerült megakadályozni - nem továbbíthatta a megszerzett információkat készítőinek. A tegnap megjelent frissítés - amely letölthető a vállalat weboldaláról - végre lezárja a böngészőn talált biztonsági rést, és megakadályozza a vírus behatolását.

Stephen Toulouse, a Microsoft biztonsági központjának vezetője kijelentette, hogy a cég programozói már júniusban is dolgoztak a probléma kiküszöbölésén, de a vírus felbukkanásáról szóló hírek miatt fel kellett gyorsítani a munkálatokat. Hozzátette, hogy a hatóságokkal és a különböző internet szolgáltatókkal folytatott együttműködés nagymértékben hozzájárult a válaszlépések sikeréhez. A böngésző frissítése a Download.Ject által kihasznált sebezhetőség mellett további két kritikus hibát javít, amelyek révén a támadó tetszőleges programot futtathatott volna a szörfözők számítógépein.

Toulouse hangsúlyozta, hogy az utóbbi két sebezhetőséget eddig még egyetlen vírus sem használta ki, de nem kívánták megvárni az első ilyen támadók felbukkanását. A biztonsági központ főnöke hozzáfűzte, hogy a frissítés megtalálható a Windows XP második javítócsomagjában is, amely jelentősen megnehezíti majd a vírusírók dolgát, és hatékonyabb védelmet nyújt a féregvírusok támadásaival szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #20
    De minden új topicban újra leírják, hátha akkor mindenki elhiszi...
  • Lola. #19
    Ezt legalább 5x láttam már itt leírva és mind az 5x ugyanez történt, egy szó nélkül eltüntek a "szakértők", röhej... :))
  • BlackRose #18
    Igen most probáltam a következő címen:

    http://kluge.in-chemnitz.de/tools/browser.php

    és ez jött ki Opera 7.50 esem van Identifz as MSIE aktiválva...

    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.50 [en]

    mig az IE re a következő bujik ki:

    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.40607)
  • BlackRose #17
    Na most akkor miért van az én honlapom statisztikájan 26 (2.1%) Opera? Van még egy pár Netscape (Solárisról) de a túlnyomórész IE, sőt van jocskán IE 5.1, akkor hogyan magyarázod Operát kereszteljük Kameleonra, mert olyan jól tudja IE-nek mutatni magát?
    Ha jól tudom az identify as MSIE azért van, hogy a dinamikus weblapok (PHP, ASP, ASP.NET stb.) ne problémazzonak, ezek ugyanis ugy dobják le a HTML-t mintha IE lenne, aztán meg az Opera dolga, hogy hogyan fogja az oldalt megjelentetni. Viszont a honlapstatisztikai rendszerek pontossan azonosítják a böngészőket.
  • [HUN]PAStheLoD #16
    default 7.53-as angol java-val együtt levakart operát tegnap tettem fel , nézegetem a preferences menüt .. Identify as MSIE 6.0 .. ez volt alapon
    most is opera alól írok (nem is megy a válasz erre :(( )
  • CAD #15
    Baratom, olvass utanna, ne irj a levegobe.
  • BlackRose #14
    he he, mit idegeskedsz a "szakértőkön", szerintük a fél világ Linuxot használ csak egy Microsoft-Vatikán-Kommunista-Angol Királyi család-Illumináti-FreeMasonry stb. összeesküvés eredményeként ezt mind Windowsnak számítják. :)

    P.S. Bill Gatesnek ehhez semmi köze, csak a fenti szuperhatalmi koncentrációnak egy közelmultban zajlott kártyajátékán a Billi rajangója gyözött. :)
  • Pheel #13
    Ez itt egy IE:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

    Ez meg itt egy Opera (default):
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.23 [en]

    Ez pedig egy Mozilla:
    Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5) Gecko/20030925

    Na ha szerinted ezek után is beleszámítják az Opera részesedését az IE részesedésébe, akkor nincs miről beszélni...
  • [HUN]PAStheLoD #12
    pedig van belőle magyar .. ablak frissítőő . ehh :/
  • [HUN]PAStheLoD #11
    a peccs meg csak angol ie re megy fel gondolom :/
    legalábbis v5 ös win update nem adta ki ..