Gyurkity Péter

Hiánycikknek számít az Intel legújabb asztali processzora

Az Intel szóvivője tegnap megerősítette, hogy a 3,6 GHz-es Pentium 4 processzor gyártását egyelőre nem sikerült felfuttatni, és a vállalat nem tudja kielégíteni a piacon mutatkozó keresletet.

Az Intel zászlóshajójának számító processzort júniusban mutatták be a 915 Express, valamint a 925 Express jelzésű alaplapi chipkészletekkel együtt. Az új chip rövid idő alatt megjelent a jelentősebb PC-gyártók konfigurációban, de a legfrissebb hírek alapján úgy tűnik, hogy máris szűkül a kínálat, és több gyártó is kénytelen lassabb processzorral szállítani termékeit. A Dell szóvivője bejelentette, hogy a 3,6 GHz-es processzor kizárólag a kifejezetten játékokra szánt "Dimension XPS" konfiguráció részeként lesz kapható, de a vásárlóknak 45 napos átfutási idővel kell számolniuk, míg a régebbi termékek esetében ez mindössze öt napot vesz igénybe. A Dellhez hasonlóan a Hewlett-Packard is egyetlen egy konfigurációt épít az Intel legújabb asztali processzorára, de ígéretük szerint az SA4000T-t egy héten belül képesek leszállítani.




Intel Pentium 4 560 - 3.6 GHz, 1MB cache

Dean McCarron, a Mercury Research elemzője érdekességként említette meg, hogy az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő NewEgg, valamint a Monarch Computer online boltjaiban egyáltalán nem kapható az új processzor. "Nyilvánvaló, hogy az Intel várakozáson alul teljesít, és a vállalat vezetése jóval több processzort szeretett volna piacra dobni" - jelentette ki McCarron. Hozzátette, hogy véleményük szerint nem újabb gyártási problémáról van szó, hanem mindössze arról, hogy a vállalat túlságosan kemény feltételeket szabott saját magával szemben, és a túlzottan optimista várakozások nem váltak valóra. Hozzáfűzte, hogy az elkövetkezendő hónapokban a 2,8 és a 3 GHz-es Prescott processzorok lesznek a legnépszerűbbek, mivel már ezek a processzorok is kiváló teljesítményt nyújtanak, de megfizethető áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GABOR16 #4
    Én úgysem tudnám megvenni.
    Különben is most vettem CPU-t (AMD Duron 1100Mhz@1200Mhz->AMD Athlon 2500+@3200+)
    nem akarok venni újat csak mert max 30%-kal gyorsabb!!!
  • [HUN]PAStheLoD #3
    Hiánycikk ,már akinek :)
  • tajfun #2
    Nembaj, majd veszunk amd-t. Ezt a fos preszkottot elfelejthetnek mar, johet a banias & co.
  • Gabest #1
    Elmennek már ezek a "konfigurációk"... tuti miattuk nem jut az alkaltrészboltokba hamarabb! Nem mintha kéne 64 bites ISA nélkül egy új p4, de akkor is :P