Berta Sándor

Újabb MP3-lejátszóval kombinált dzseki

Korábban már próbálkoztak hasonló dzsekik piacra dobásával különböző cégek, mérsékelt sikerrel. A német ruházati vállalat, a Rosner úgy gondolta, hogy igenis érdemes foglalkozni az "intelligens dzseki" kifejlesztésével.

A cég megkereste a szintén német Infineont, amelyről köztudott, hogy - többek között - márkás memóriákat gyárt. Az Infineon előtt nem ismeretlen az "intelligens ruhák" területe, hiszen korábban már kifejlesztett az O'Neill sportruházati céggel közösen egy hasonló dzsekit hódeszkások számára. A Venture Development által nemrégiben készített tanulmányok szerint az intelligens ruha gondolata ma még talán sokakat megmosolyogtat, ám ez a piac alig egy-két esztendő múlva, 2007-ben már több mint egy milliárd euró értékű lesz.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Az "intelligens férfidzseki" mp3blue névre hallgat. A ruhába elektromosságot vezető, az emberi kéz számára szinte nem is tapintható szálakat varrtak bele. Egy kompakt elektronikai modul van összekötve a dzseki bal oldalán található mini billenytűzettel, valamint a dzseki gallérjában lévő fejhallgatóval és a szintén beépített mikrofonnal. A modulban helyezték el az MP3-lejátszót, amelyhez 128 MB-nyi memória is tartozik, valamint egy Bluetooth-csatlakozót, amelyen keresztül egy mobiltelefont is irányíthatunk és egy akkumulátort, ami MP3-lejátszónak 8 órányi üzemidőt tesz lehetővé.

Amikor a felhasználó telefonálni szeretne, a dzseki headsetté változik át. A bejövő hívásoknál pedig automatikusan leállítja az éppen hallgatott zeneszámot, így biztosítva, hogy az illető nyugodtan beszélhessen a hívó féllel. Amikor a dzsekit a tulajdonosa ki akarja mosni, akkor csupán annyi a teendője, hogy kiveszi a helyéről az elektronikai modult.

A dzseki a Rosner tájékoztatása szerint idén augusztus elsejétől lesz kapható és a válalat weboldalán lesz megrendelhető. Annak, aki egy ilyen egyedi és különleges ruhát szeretne, mindenesetre elég mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia, lévén az mp3blue potom 599 euróba fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ginoo #13
    Ha meleged van minek veszel fel dzsekit? :P
  • DW #12
    Áhh, nem kell azt tankolni. Rákötsz egy teherautó akksit és máris meg van oldva:) Fázni biztos nem fogsz télen, mert nehéz lesz cipelni, és könnyen kiizzadsz.
  • Lacc #11
    Ez tényleg nem rossz ötlet, a hűtés/fűtés. Csak ehhez valamilyen energiaforrás se ártana, senki nem akar dzsekit tankolni. Hát majd talán a messzi jövőben :P
  • peteragoston #10
    legalább automatán száradna meg hűtene, ha melegem van... (csak akkor 8000 EU-ba kerülne)
  • peteragoston #9
    nekem nem tetszik...
  • PyRex #8
    Ez annyira szánalmas, hogy már lol!
  • Mike at home #7
    nekem is ez jutott eszembe!
  • Csatti #6
    Jé neked is olyan van? Az enyém is könnyen upgradelhető további modulokkal. Alkalmas PDA, mobiltelefon, mp3 meg még egy csomó másik modul tárolására/rögzítésére is. :) Hmm, mégsem került 600€-ba.
  • Dynamic #5
    Az én dzsekim nem "intelligens", de van nekije sok zsebe, amibe be tudom rakni a mobilt és az mp3 lejátszót.
  • Tetsuo #4
    pl rockereket.. :)