Rónai György

SCH-V450: 3D játékok a Samsung új telefonján

A Nokia nyomdokaiba lépve a Samsung is bemutatta legújabb, kifejezetten játékosoknak szánt mobiltelefonját. A cég egy egészen új formával állt elő, amely a kinyitható dizájn mellett még egy joystick integrálását is lehetővé tette.

Az SCH-V450 billentyűzete némileg eltér a megszokottól. Hogy a hagyományos megoldás helyett az irányító gomb a számbillentyűzet felett legyen, az új modellen egy kis joystick kapott helyet a számbillentyűzet alatti külön részen. Emellett lerövidítették a felső részét, hogy azt lehajtva csak a számbillentyűzetet takarja el. Így a joystick, és a funkciógombok bezárt állapotban is használhatóak maradnak.


A Samsung új készülékében egy speciálisan mobiltelefonokhoz készített 3D grafikus chip dolgozik, mondta el Sophia Kim, a Samsung szóvivője. A telefon három előre installált játékkal érkezik, de a Samsung weboldaláról továbbiakat lehet letölteni rá. Hogy ezekért fizetni kell-e, és ha igen mennyit, arról egyelőre nem beszéltek.

A készülék fő képernyője 176x220, a külső kijelzője pedig 128x128 pixel felbontású. A telefon a CDMA2000 1x EvDO hálózati szabványt támogatja, és egy 0,31 megapixeles kamera is található rajta. Ezenkívül MP3 lejátszásra is alkalmas, és a kijelzőjén különféle zenei aláfestéseket is meg tud jeleníteni.


A telefon már megjelent Dél-Koreában, azonban más piacokon való bevezetését nem tervezik. Ehelyett a Samsung hamarosan előrukkol több internacionális verzióval is, köztük az SGH-P730-al, amely az első Samsung készülék lesz megapixeles kamerával, és 3D-s játékok támogatásával. Ez a készülék várhatóan már augusztusban megjelenik Európában is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • peteragoston #12
  nekem küldhetnének belőle egy pár darabot...
 • Tetsuo #11
  Retro design rulez!
 • OptimusPrime #10
  Nem is tudom nagy hirtelen, hogy melyik is az a WC-csészére emlékeztető Nokia. Asszem' a 7700. Na, az beszarás, a múltkor láttam egyet élőben. Hát ha az NG-et hülyén lehet csak tartani, akkor ezen meghalna minden telefonos! Na, ahhoz képest ez jobban használható, bármilyen hülye formája is legyen!
 • NEXUS6 #8
  Hát inkább ez mint a nokaengédzs! Azzal ha telefonozol simán hülyének néznek, merhogy nem lehet rendesen tartani.
 • OptimusPrime #7
  Egészen pontosan itt!
 • The Hedgehog #6
  Szerintem nem vészes csak a hülye antenna ne lenne! Kifejezetten újfajta formatervezés, kicsit retro és ezért nemekem tetszik is!
 • OptimusPrime #5
  Jó, hogy ezt csak Koreában kapni!
  Az említett SGH-P730 már messze jobban néz ki! De meg is nézhetik a kétkedők (a többi jövendő Samsung modellel egyetemben).
 • Cat #4
  benevezem ezt az izét a legrondább telefonálásra képes eszközök versenyére - tuti győztes
 • hornbali #3
  És valaki még a Nokia designereit szidta?
 • SuperCow #2
  uristen. de szarul néz ki.
  mijaza kiálló vaczak alul.
  Star Trek ben van ilyen.