Berta Sándor

Belépő szintű Windows ázsiai országoknak

A Windows XP Starter Edition nevet viselő új operációs rendszert elsősorban a számítógéppel és a számítástechnikával még csak ismerkedő thaiföldi és malajziai felhasználóknak kínálja az amerikai vállalat.


Az új Windows változatot főleg az ázsiai országokban árulja majd a Microsoft. Az új operációs rendszerrel azt akarja elősegíteni, hogy még többen megismerhessék a számítógépeket és megtehessék az első lépéseket a PC-vel. Az akciót egyaránt támogatja mind a malajziai, mind pedig a thaiföldi kormány és célja, hogy lassan, de fokozatosan rávegye az embereket a számítógép használatára. A Microsoft azonban nem titkolja, hogy ez nem minden, hiszen az új verzió elsősorban abban segíthet, hogy méltó alternatívát kínáljon az Ázsiában egyre nagyobb népszerűségnek örvendő különböző Linux-disztribúcióknak, hiszen nagyon sokan azért választják a Linuxot, mert olcsó, legtöbbször ingyenes.

A Windows XP Starter Edition ugyan nem rendelkezik az "eredeti" Windows változatok minden funkciójával, ám ezzel szemben minden eddigi verziónál könnyebben elsajátítható a kezelése. Ráadásul vannak kifejezetten a számítógépekkel és a számítástechnikával ismerkedő felhasználóknak hasznos funkciói is.

Heidi Reys, a Microsoft szóvivője azt azonban nem kívánta elmondani, hogy melyek azok a funkciók, amelyek kimaradtak a Windows XP Starter Editionból. Az új szoftver szeptembertől kerül a boltokba és jóval olcsóbb lesz a többi Windows-változatnál. Az még kérdéses, hogy Ázsián kívül más régióban hozzáférhető lesz-e az új operációs rendszer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)