Berta Sándor

Online zeneboltot nyitott az OD2

Zeneletöltési szolgáltatást indított az OD2 európai médiavállalat is. Virtuális zeneboltja mától, azaz hétfő óta érhető el Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban.

A cég egyetlen nappal előzte meg az Apple iTunes európai online zeneboltjának a megnyitását. Kínálatukban több, mint 350 ezer zeneszám szerepel. Egy zeneszám letöltéséért 50 centet kell fizetnie a felhasználóknak. Anke Fleischer, az OD2 németországi részlegének vezetője elmondta: Németországban például olyan cégek az OD2 partnerei, mint az MTV, a Tiscali, a Packard Bell és az MSN.

A Windows Media Player egy kis kiegészítő program, a SonicSelector segítségével bármikor integrált zenei "letöltőbolttá" változtatható. Az OD2 a kínálatában az öt nagy lemezkiadó előadóin kívül számos kis, független zenei kiadó által képviselt zenész dala is megtalálható. Az OD2 partnerei között van több nagy európai áruházlánc, így a Karstadt és a MediaMarkt is. Az új zenei letöltési szolgáltatást eddig összesen 35 portál támogatja, és a letöltésen kívül a felhasználók akár meg is hallgatják a kiválasztott dalokat, így senki nem vásárolhat zsákbamacskát.

Talán ezek után nem meglepő, hogy a vállalat önmagát az európai digitális zenei letöltési piac vezetőjeként minősíti. A hasonló német Phonoline portállal ellentétben a bristoli székhelyű OD2 teljes egészében európai vállalatnak tartja magát. A társaságot 1999 novemberében alapították az információ-technológiai és a zenei ipar képviselői, de az alapítók között találjuk például Peter Gabriel énekest is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!