Berta Sándor

IP-kamerák felügyelnek Portóban a biztonságra

Új, IP alapú biztonsági rendszert kapott a portói Dragao Stadion. Az intézkedésre azért került sor, mert a portugál város lesz a helyszíne a héten kezdődő Labdarúgó Európa-bajnokság néhány mérkőzésének.

Az egész területet, vagyis magát a stadiont és annak a környékét is összesen 139 IP-kamerával szerelték fel. A biztonsági rendszert a Sony szállította a stadion üzemeltetői részére. A készülékeket egy, a szélsőséges időjárási körülményeknek (eső, vihar stb.) is ellenálló házban helyezték el. Az új rendszernek köszönhetően a biztonsági személyzet a Labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt képes lesz arra, hogy mindig szem előtt tartsa és felügyelje a stadiont és annak közvetlen környezetét.


A 139 kamera IP hálózaton keresztül van összekötve és egy joystick segítségével akár egyenként, akár pedig több kamera egyszerre is irányítható. Minden bejövő adatot a RealShot Manager nevű szoftverrel és hat szerverrel dolgoznak fel, illetve jelenítenek meg a képernyőkön. A komplett rendszer három szobában foglal helyet. A központi technikai szobában van a hat Sony szerver, egy külön számítógép, egy monitor, a központi kezelő-irányító egység, valamint a Cisco hálózati felszerelései.

A 42 colos plazmakijelző az összes kamera képe megjeleníthető, akár egyszerre is. A játék-ellenőrző szobában további három számítógép és három videóprojektor található. Ezeknek a segítségével a biztonsági személyzet a stadionon belüli és kívüli bármelyik kamera képét megjelenítheti. A harmadik szobából pedig mind a létesítmény körüli parkok, mind a stadion közvetlen környezete felügyelhető. Itt a technikai felszerelés mindössze egy számítógépből és egy 21 colos monitorból áll.

A Dragao Stadion egyébként Portugália legnagyobb futballarénái közé tartozik. Kifejezetten a Labdarúgó Európa-bajnokság miatt építették meg és itt rendeznek majd - többek között a hat csoportmeccsen kívül - egy negyeddöntőt és egy elődöntőt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #6
    "RealShot Manager nevű szoftverrel"
    Elég kétértelmű név...
  • zaki #5
    de :P
  • LEEDSandENGLAND #4
    COME ON ENGLAND!
  • Eiki #3
    Szép ez a stadion :)
  • Herkulles #2
    lol
  • cSuwwi #1
    "a jövő héten kezdődő Labdarúgó Európa-bajnokság"

    Az EB véletlenül nem most szombaton kezdődik?