SG.hu

Bővíti az együttműködését a Microsoft és a SAP

A Microsoft és az SAP bejelentette, hogy a két vállalat jelentősen kibővíti nagy múltra visszatekintő partnerkapcsolatát. Erre a lépésre azért kerülhet sor, mert mindkét vállalat a webszolgáltatásokban látja a vállalatirányítási szoftverek következő generációjának alapját. A partnerek részletes ütemtervet tettek közzé stratégiai platformjaik, a Microsoft .NET ás a SAP NetWeaver szorosabb integrálására, amely révén az ügyfelek még több előnyhöz juthatnak a Micorosoft.NET környezettel együttműködő, nélkülözhetetlen SAP alkalmazásaikból és technológiáikból. A közösen fejlesztett alkalmazások könnyebben hozzáférhetővé teszik majd a Microsoft Visual Studio .NET környezetben dolgozó fejlesztők számára az SAP NetWeaver funkcióit, illetve fokozzák az átjárhatóságot az SAP-megoldások és a Microsoft Office rendszer között. Az iparági szabványos webszolgáltatáson alapuló integrációs technológiák belső támogatása várhatóan felgyorsítja, olcsóbbá teszi és megkönnyíti az üzleti integrációt, valamint az üzleti információk könnyebb hozzáférhetőségével növeli a hatékonyságot, illetve elősegíti a megalapozottabb döntéshozatalt. A bejelentésre az SAP májusban megrendezett nemzetközi ügyfélkonferenciája, az SAPPHIRE ’04 keretében, New Orleans-ban került sor.

A Microsoft és az SAP immár több mint egy évtizede áll partneri kapcsolatban, a nagyvállalati ügyfelek szolgálatában. Világszerte 40 000 SAP rendszer fut Microsoft Windows alapokon - több mint az összes többi platformon együttvéve. Az új SAP-bevezetések csaknem kétharmada Microsoft Windows operációs rendszeren zajlik. Főbb szoftvereik fejlesztésének újabb tíz évre szóló összehangolásával a partnerek tovább segítik közös ügyfeleiket Microsoft- és SAP-beruházásaik integrálásában, kiterjesztésében és értékállóságuk megőrzésében.

"Az SAP NetWeaver első évének sikereiből ítélve az ügyfelek, a partnerek és az elemzők is felismerték a nagyvállalati szolgáltatási architektúrára épülő szoftverekben rejlő lehetőségeket" - mutatott rá Henning Kagermann, az SAP AG elnök-vezérigazgatója. "Az SAP NetWeaver integrációs és alkalmazásplatform nyílt és együttműködő jellege folytán ügyfeleink a vállalatirányítás terén is zavartalanul élvezhetik a Microsoft Office eszközök és a Microsoft.NET technológia kínálta rugalmasságot. Az SAP és a Microsoft megoldásainak egyre mélyülő integrációja több ezer közös ügyfelünk számára növeli a webszolgáltatások üzleti értékét." "A piac jobb megismerése, a versenytársak megelőzése és az ügyfélkiszolgálás javítása érdekében minden vállalat a felhasználók, az információk és a folyamatok integrálására törekszik" - jelentette ki Bill Gates, a Microsoft elnöke és fő szoftverfejlesztője. "Az SAP NetWeaver nélkülözhetetlen üzleti információit és folyamatait a Microsoft.NET produktivitásával, webszolgáltatások útján összekapcsolva, számottevő versenyelőnyhöz juttatjuk közös ügyfeleinket."

"Az SAP, a Microsoft és az Accenture kapcsolata értékes technológiai szinergiákat kínál, és lehetővé teszi ügyfeleink számára vállalati működésük hatékonyabb integrálását" - nyilatkozta Joe Forehand, az Accenture elnök-vezérigazgatója. "Nagy örömmel értesültünk arról, hogy a Microsoft és az SAP is elkötelezte magát technológiái, a .NET és az SAP NetWeaver integrálása mellett. Hármas együttműködésünk folytán gyorsabban tudjuk biztosítani a vállalatoknak a webszolgáltatási megoldásokat, és így kivételes üzleti értéket tudunk teremteni számukra."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!