Gyurkity Péter

Letölthető a Windows Media Player 10 előzetese

A Microsoft a mai nap folyamán teszi elérhetővé a Windows Media Player legújabb verziójának előzetes változatát, amely számos új, elsősorban a hordozható lejátszók tulajdonosainak hasznos lehetőséggel bővült ki.

A hazai idő szerint 18 órától letölthető lejátszó program bétaváltozata leginkább a zenei és videó állományok kezelésében és rendszerezésében tér el elődjeitől. A legjelentősebb technikai jellegű változtatások ugyanakkor a legtöbb felhasználó számára láthatatlanok maradnak egészen az új hordozható lejátszók megjelenéséig.

A szoftver tartalmazza a Microsoft legújabb digitális jogkezelő eljárását - amelynek elsődleges célja a kalózmásolatok kiszűrése - és egy olyan új technológiát, amelynek segítségével személyi számítógépünk MP3-lejátszókkal és más hasonló eszközökkel kommunikálhat. Ezzel a lépéssel a Windows Media Player a Microsoft egyik ütőkártyája lesz az iPod által támasztott versenyben. A könnyű kezelhetőség érdekében a szoftver automatikusan szinkronizálja a multimédiás állományokat az asztali számítógép és a hordozható lejátszó között, leegyszerűsítve a különböző állományok, könyvtárak kezelését.

A szoftver bétaváltozata egyelőre kizárólag a Windows által meghajtóként kezelt hordozható eszközöket - USB alapú háttértárolókat, valamint merevlemezes MP3 lejátszókat - képes kezelni. A lejátszók új generációjának forgalomba kerülésével a Media Player eszköztára ennél összetettebb, ugyanakkor - az ígéretek szerint - még egyszerűbben kezelhető szinkronizálással - Media Transfer Protocol - bővül ki. A lejátszó, nagymértékben átszabható külseje mellett, egy új internetes opcióval is kibővül, amelynek segítségével az előfizetős zeneletöltést nyújtó cégek - Napster, MusicNow és CinemaNow - szolgáltatásait vehetjük igénybe.

Michael Gartenberg, a Jupiter Research elemzője szerint lépésével a Microsoft jó irányba halad, de nem lesz könnyű dolga: "A Microsoft kénytelen összehangolni munkáját partnereivel annak érdekében, hogy az iPod vetélytársaként jelenjen meg a piacon. Az iPod népszerűsége ugyanis töretlen, eddigi kihívói még megközelíteni sem tudták."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #33
  az még annyira sem kezeli a feliratokat mint az újabbak.. de amúgy télleg jobbak

  /S amit a legjobban utálok bennük az a vizuális effektusok, bakker én azt olyan jól meg tudnám csinálni, itt meg úgy lbszták, hogy..
 • the Godfather #28
  ja...visszabeszél az M$-nak, hogy milyen rippelt mp3-at halgatsz
 • droland #26
  "hogy futtatás, mplayer2, majd hozzáregisztrálom az összes fájlt"

  Az a "baj" a te esetetben (nekem nem, mert én használom MINDEN PROBLÉMA nélkül a 9est), hogy windows media 9 kezd lenni a legtöbb ilyen "nézd meg most" oldalon (WMV) legyen az pornó, poén/vicc lap bármi és ugye a 9est (biztos, hogy szándékosan) NEM JÁTSZA A 6.4. Mondjuk van egy nagyon nagy előnye a 9es WMV-nek a real playerrel szemben mondjuk (de a QT és xvid/divxel is szemben) : eszméletlenül jobb minőségű videót állít elő ugyanabban a bitrátában. MIvel elsősorban (de nem másodsorban VIDEÓ NÉZÉS) internetes lejátszásra lett kitalálva, hasonlíts nyugodtan össze egy pl. 128kbites XVID/DIVX, QT, REAL és WMV videót, mielőtt engem cáfolna valaki, először nézze meg télleg a különbséget és utána cáfoljon (de ne ugy, mint az egyik gyerek, akinek az volt az indoka, hogy neki van egy 2cd-s avija, és hogy az milyen szép, a netes WMV meg milyen csunya, mert ez is hozzáértésről tanuskodik). Legyen mind 128 vagy 384 (vagy 48 56k modem esetben) kilobit, nézze meg és vonjon le következtetéseket...

  UI: nem lesz nehéz levonni, hogy miért térnek át nagyon sok helyre WMV 9 videóra netes szempontból, illetve hang szempontból is WMA-ra, ott ugyanez a helyzet. Hallottatok már 28kilobites MP3-at és WMA-t?

  Mindenféle függőség nélkül, bárki bármit mond, az MS NE LEGYEN EGYEDURALKODÓ, de az ő formátuma jelenleg TÉLLEG NAGYON NAGYON JÓ!
 • droland #25
  "Majd rádöbbensz ha rájössz hogy szar és le akarod szedni..))"

  Van egy rossz hírem emberke:)

  Felraktam csak a te "kedvedért", elinditottam, működik, rendszervisszaállítás...és most jön a rossz hír: nem döbbentem rá semmire ;)
 • precision #20
  Filmlejátszáshoz bsplayer, zenéhez winamp...minek ez az izé? :)
 • PyRex #18
  Már a 9-esben is van tekerés funkció (billentyűzetről). Katt egyszer a sávra, ahol a csúszka mozog, onnantól kezdve asszem' a nyilakkal tudsz tekerni...
 • Tetsuo #17
  Áh, már értem. Szal az nem Microfosh termék.
  Kitalálhattam volna.
 • trunks666 #16
  A Gabest álltal fejlesztett media player classic 6.4 fényévekkel túlszárnyalja már ezt a mikrofost.
  Az a baj, hogy még nem jöttek rá, hogy a lejátszó elsődleges célja nem a kinézete.
 • _Vegeta_ #11
  Hehehehe, remelem ez a verzio mar beszelni is tud. :P
 • RangeR #9
  Én már felraktam. Pontosan, miért is kellene ez miatt XP-t telepíteni?