SG.hu

Intel szerverek a Gazdasági Rádiónál

Az Intel Premier Provider minősítéssel rendelkező, komplett rendszerintegrációval foglalkozó ALT Kft. immár a második hazai rádiós projektjét zárta le nagy megbízhatóságú, kiemelkedő teljesítményű Intel platformra építve.

A korábban a Sláger Rádiónak nyújtott, magas rendelkezésre állást biztosító támogatás során szerzett tapasztalatok, valamint az ALT szakembergárdájának felkészültsége kellő referencia volt a Gazdasági Rádió számára ahhoz, hogy szerkesztőségi rendszere kiépítését az ALT-ra bízza.

Az ALT Kft. a nyílt szabványokra épülő, a további fejlesztéseknek tág teret engedő Intel platform mellett döntött. Nemcsak a nagy megbízhatóság, a kimagasló teljesítmény, és a már meglévő rendszerekkel való teljes kompatibilitás miatt, hanem azért is, mert az ALT Kft. Az Intel Premier Provider (IPP) minősítésének birtokában biztosítani tudta, hogy a speciális igényeket is támasztó rendszertervezés és üzembe helyezés során rendkívül gyors válaszidővel képes hatékony választ adni a komoly szakmai kihívásokra.

A hagyományos és zenei fájlszerver, valamint a webszerver mellett adásvezérlő, hangvágó, zenei szerkesztő, valamint Internet-adás munkaállomásokat helyeztek üzembe. A szerkesztőség 3 szervere és 17 számítógépes munkaállomása elsősorban Intel Xeon es Pentium 4 HT processzorokat használ.

Dr. Bereznai Tibor, az ALT Kft. ügyvezetője elmondta, hogy jelentős versenyelőnyt nyújtott a cég számára az Intel Premier Provider minősítés. "A nyílt szabványokra építő Intel platform kellő rugalmasságot biztosít a jövőbeni fejlesztések számára" - tette hozzá az ügyvezető. "Örömünkre szolgál, hogy a Gazdasági Rádió megbízható, nagy teljesítményű informatikai háttérrel, és minden igényt kielégítő műszaki támogatással működik. Ez éppoly fontos számunkra, mint a hírek megbízhatósága." - mondta Nagy Éva, a Gazdasági Rádió igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!