SG.hu

Magyarország megkapja a Microsoft-forráskódokat

A Kormányzati Biztonság Programja keretében a Microsoft megnyitja programjai forráskódját. A szerződést a Magyar Köztársaság kormánya nevében az Elektronikus Kormányzat Központ írja alá - közölte a Petőfi Rádió MODEM IDŐK műsorának honlapja.

A Kormányzati Biztonság Program (angol nevén: Government Security Program - GSP) keretében a redmondi óriás a GSP-ben részt vevő országok kormányai számára programjai forráskódján kívül a tudásbázisát is megnyitja elsősorban a biztonság területén. Eddig 28 ország - köztük az Egyesült Királyság, Oroszország és Kína - csatlakozott a programhoz, de információink szerint a jövő héten hazánkkal is bővül a kör. Baja Ferenc kormánymegbízott és Vityi Péter, a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között kedden írja alá a csatlakozási szerződést.

A MODEM IDŐK úgy tudja, hogy az Elektronikus Kormányzat Központ gondoskodik majd a szellemi tulajdonjogok védelméről és az intézmény tartatja be a kód hozzáférhetőségére vonatkozó mindazon megállapodást, amit a kedden aláírásra kerülő szerződés megkövetel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #13
    már fő-fejléc-cikként is ez megy .. ott is írtam , ez csak 1 pofon a szarnak hatásfokkal fog működni ,mivel csak a kormány nézeget bele ahol igen kevés a hozzáértő ill. az olyan ember aki nem csak pakolgatná a CD-ket hogy "áh már át is néztem .. puff a kukába"
  • asdasdasd #12
    Na es kinek lesz hozzaferheto. Marmint hivatalosan. Jelentkezem, hogy erdekelne az IE kodja akkor azt nekem ideadjak ha alirom, hogy semmi rosszat nem csinalok?
    Talan valamit a szerzoes tartalmarol is lehetett volna irni...
  • Tetsuo #8
    Billy ezt megszívtad.. :)
  • [HUN]PAStheLoD #5
    Hundóz ;]
  • Mr_Rob #4
    Aztán találkozhatunk a különböző disztribucioju Windowsokkal!:D
  • papabear #3
    Nekem is ez jutott eszembe, vajon mér' :o)
    1 hónapon belül egy tucat warez oldalról le lehet majd letölteni.. :o)
  • Cat #2
    jah, magyarok vannak olyan tökösek hogy ki merik lopni :D
  • [HUN]PAStheLoD #1
    huha én m$ helyében nem tenném :P