Rónai György

Új 802.11g Wi-Fi vezérlő a VIA-tól

A VIA bejelentette a legújabb Networking VT6655 WLAN vezérlőjét, amely az IEE 802.11g hálózati szabványt támogatja. Az eszköz akár 54 Mbps átviteli sebességre képes, amellett, hogy már a WPA 2.0 biztonsági előírásainak is eleget tesz.

A VIA Networking VT6655 kompatibilis a PCI 2.2, Mini-PCI, és Cardbus foglalatokkal is. Kifogástalan kompatibilitást nyújt a jelenlegi Wi-Fi eszközökkel, biztosítva, hogy minden WLAN eszköz csatlakoztatható legyen. Ez a széleskörű kompatibilitás lehetővé teszi, hogy gyorsan elterjedjen, és viszonylag olcsón hozzáférhető legyen.

A vezérlő a 802.11b szabvánnyal természetesen visszafelé is kompatibilis, tehát az átállást is megkönnyíti az ezt használó rendszerek számára. Az eszköz nem csak a Wi-Fi Protected Access (WPA) specifikációit teljesíti, hanem már a jövőbeli WPA 2.0-t is, amelyet majd egy szoftverfrissítés segítségével lehet előcsalogatni belőle. A VIA Networking VT6655 a Wi-Fi Alliance (előzőleg WECA) minősítését is megkapta, amelyhez nagyon komoly tesztelésen kellett előzőleg átessen.

Az eszköz támogatja a hotkey funkciókat is, amellyel például egyetlen gombnyomásra ki és be lehet kapcsolni a WLAN szolgáltatást. Ezenkívül egy PA Power Detector (Power Amplifier) megoldás is található rajta, amely figyeli és optimalizálja az energiafelhasználást. Ez egyrészről stabilabb átviteli jelet biztosít, és a notebook felhasználók számára is előnyös, mivel csökkenti az energiaigényt és a hőtermelést.

A VIA szerint az IEEE 802.11g már képes elegendő sávszélességet is nyújtani a Wi-Fi felhasználóknak, ráadásul fenntartja a kompatibilitást az előző rendszerekkel is, és így a VT6655 WLAN vezérlő kitűnő megoldás, ami egyesíti a nagy sebességet, és a biztonságot egyben. A VIA az eszközt teljes WLAN szoftvertámogatással kínálja a viszonteladók felé, ami ugyancsak a gyors elterjedést fogja szolgálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!