Gyurkity Péter

1 GB tárolóhely a Lycosnál

A Google és a Yahoo után a Lycos is bejelentette, hogy regisztrált ügyfeleik ezentúl sokkal nagyobb tárolókapacitást vehetnek igénybe elektronikus leveleik számára.

A korlát 1 gigabájtra nő, messze megelőzve ezzel a legtöbb konkurens szolgáltatót. A bővítés azonban nem lép automatikusan életbe: havonta 3,4 angol font - megközelítőleg 1300 forintos - költséggel jár. A lavinát a Google múlt havi bejelentése indította el, amikor is nyilvánosságra hozták egy fejlesztés alatt lévő új ingyenes szolgáltatás - a Gmail - tervezetét, amely 1 GB tárhelyet biztosít minden egyes felhasználó számára. Előnyei mellett hátrányokkal is jár az új rendszer, ugyanis nem kívánt reklámokkal toldja meg leveleinket.

A Yahoo válaszában 100 MB tárolóhelyet ígért felhasználóinak, és "gyakorlatilag korlátlan" tárolókapacitást előfizetőinek.

A Lycos szolgáltatása már igénybe vehető, míg a Google-nél folytatódik a tesztelés. A Lycos nem győzi hangsúlyozni, hogy lépésével az első elektronikus levelezésre szakosodott szolgáltató, amely 1 GB helyet képes nyújtani minden egyes felhasználójának. "Kíváncsiak vagyunk, hogy riválisaink mikor tudnak majd hasonló szolgáltatást nyújtani. Természetesen nem csak a méret számít" - jelentette ki Alex Kovach, a Lycos európai részlegének alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kev #5
    Ez egy üzleti húzás, amit a google talált ki. Semilyen gyakorlati jelentősége nincs, viszont nagyon jól hangzik az hogy : 1GB.

    aaa: egy nagyobb videó file elküldése Adsl/cábel-en akár órákig is eltarthat. Igy pedig már nincs értelme. - az e-mail csak addig jó, amíg gyors.

  • comet #2
    nem véletlenül kapott a google big brother díjat, olvassátok el a http://www.google-watch.org néhány érdekes doksiját, már aki bírja az angolt :)
  • Piscator #1
    Mi a csöcsnek ennyi tár?
    Aki nem pop3ozik meg ilyesmi, szerintem az is legalább havonta szortírozza a leveletit.
    Áhá, már megvan, email, lustáknak, akik évekig hozzá se nyúlnak az egészhez.
    sőt már látom az új lehetőségeket; ideiglenes tárhely, warez, és egyéb esetén.