SG.hu

Ingyenes vezetéknélküli internet az A38 hajón

Az A38 hajón található étterem területén ingyenesen használható WiFi kapcsolatot épített ki a HuWiCo nonprofit egyesület.

Mivel a XXI. század egyik fő technológiai kihívása a felhasználók helytől és időtől független kiszolgálása megfelelő sebességű, vezeték nélküli kommunikációs megoldásokkal, így a hajó legénysége lehetővé tette a vendégek számára az ingyenes, kötöttségek nélküli internetcsatlakozást. Az étterem területén kiépítették az ingyenesen használható Wifi kapcsolatot, illetve az Orr Bárban található internetkávézó használata is díjmentes.

Miért ingyenes a WiFi? Hazánkban is növekszik azon helyeknek a száma, ahol WiFi-s eszközzel bárki számára elérhető a világháló. Az A38 hajó is egy ilyen ún. hotspottá vált a megfelelő technikai háttér kiépítése során. A WiFi leendő sikereinek egyik lehetséges oka, hogy az ingyenesen használható frekvenciatartományban működik, így használatáért nem kell licencdíjat fizetni. Ezenkívül viszonylag olcsó eszközök segítségével nagy sebességű (maximum 11 megabit/sec), főleg beltéri használatra alkalmas vezeték nélküli hálózat alakítható ki. Hatósugara zárt térben 30-90 méter közé tehető. A HuWiCo (Hungarian Wireless Community) nonprofit egyesület célja, hogy a más országokban már igen széles körben elterjedt vezeték nélküli technológiákat ismertesse és népszerűsítse hazánkban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    HuWiCo! HuWiCo! HuWiCo! :)