Berta Sándor

Biometriai igazolványok lesznek Ausztriában is

Az osztrák belügyminiszter, Ernst Strasser szerint 2005 végére az alpesi országban is új időszámítás kezdődik majd, hiszen ekkortól vezetik be az új, biometriai adatokkal is ellátott személyi okmányokat.

A terrorizmus elleni harc egyre újabb és újabb fejlesztéseket követel meg minden országtól, főleg az Egyesült Államoktól és a nyugat-európai államoktól. Nem is csoda, hogy az érintett országok egymás után jelentik be, hogy különböző eddig még nem alkalmazott azonosítókkal látják el az útleveleiket. Nagy-Britannia után az osztrák kormány is az új úti okmányok bevezetése mellett döntött.


Ernst Strasser beszédében kitért arra, hogy az alkalmazott biometriai adatok többfélék lehetnek, így például ujjlenyomatok, írisz-azonosítók, de akár arcazonosító információk is. A belügyminiszter azonban megjegyezte, hogy Ausztriának mindezzel azért kell várnia 2005 második feléig, mert jelenleg ezek az eljárások és azonosító módszerek technikailag még nem eléggé kiforrottak ahhoz, hogy a mindennapokban, tömegesen is használják őket. Ernst Strasser elmondta: fontos, hogy ezeket a lépéseket az Egyesült Államokkal minden tekintetben előre egyeztetve tegyék meg.

Idén júniusban egyébként a biometriai úti okmányok kérdésében sor kerül majd egy amerikai-európai csúcstalálkozóra. Ennek fő témája az lesz, hogy mikortól válik lehetségessé az útlevelekben még egy féle biometriai azonosító elhelyezése a hamarosan bevezetetteken kívül...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asdasdasd #19
    Vilagosits mar fel, hogy miert is esne rank egy repulo, ha nincs velunk semmi bajuk.
    Arabok se szorakozasbol nyirjak ki magukat.
  • M2 #15
    Ilyen igazolványok bevezetése nem az USA érdeke, hanem minden államé, bennük pedig minden becsületes állampolgáré.

    Aki meg ferde utakon jár az féljen is...

    Ez a jövő, nem lehet kikerülni.
  • Nenrandil #14
    Egyet értek...Az USA csak magának köszönheti a terrorizmust...De hallottam olyan híreket is miszerint nagyon sok mindenben benne volt a keze az usának a terror merényletek kapcsán...És caso belli az mindig kell...Most az a helyzet ha MagyarO vagy az Unio bármi olyan dolgot csinálna ami nem tetszik USÁnaak ha elég erősnek érzi magát BUSH és a rezsimje akár nekünk is nekünk jönnének... de ezt persze nem tennék...de csak egy dolgo miatt: mert mi az ő piacuk vagyunk...Még mindig... nem csodálom hogy az UNION belül egyre több az olyan törvény ami védi az union belül az unios termékeket...és európai termékeket...Az arabokkal viszont mindent meglehet tenni és csinálnak így maguknak új piacot is...NA meg az olaj is ott van...És azokat én ember számba sem veszem akik idegen országokat megszállva ártatlan gyerekeket lőnek le(egy gyerek tényleg nem tehet semmiről)Tehát nem minősítek semmit és azokat sem akik majmolják USÁt azokat sem akik azt mondják hogy a mi hőbörgésünk az alantas... az menyjen és csatlakozzon USÁhoz menjen IRAKBA háborúzni és adja át az üdvözletemet az ott állomásozó magyar katonáknak is...Akiknek talán nem ott lenne a helyük...
  • asdasdasd #12
    Meg szerencse, hogy Magyarorszag nem haboruzik es nem nyomja el az arabokat. Ezert nincs terrorveszely. Csakhogy a fax amerikaiak a fax elnokukkel az elen ezt teszik. Meg is erdemlik. A magyar kormanynak meg ki kene maradni ebbol.
    Ha mi is beleugrunk ebbe a mindenkit ellenorizni, aki arab az mar gyanus dologba, akkor leszunk majd terrorveszelyben.
    Es miert a terroristak ellen megy a harc.Miert nem az olyan orszagok ellen akik megszalljak a szomszedos orszagaikat?
  • An-Dee #11
    Már láttom, ahogy jó pénzért kicserélik az ujjlenyomatot, és viszik be a sok ártatlan embert.

    Ez SEM oldja meg a bűnözést, mert az MORÁLIS probléma.
  • Mihoock #10
    http://www.ujkekszalag.com/bolcs.htm
    A totális kontroll már itt is felmerült.
    Nem tudom hogy lehet benne az igazság, de amit pl. a minden kormány fölött álló közös vezetést illeti eléggé kezd megvalósulni.
    Sietve hozzáteszem nem vagyok antiszemita, csak kíváncsiságképpen olvastam el.
  • Robko #9
    Képzeljétek el ez milyen klassz lesz ha Magyarban is lesz ujjlenyomatazonositó.
    akkor bűnözőket milyen egyszerű lesz elkapni.
    Valahol ott hagyják az ujjlenyomatukat, azonnal be lehet élesíteni.
    most meg csak azt akinek már van lenyomata
    Úgy hogy minden lépéséről fognak mindenkiről tudni, akit figyelnek.
  • shim #8
    aztán eljön a minority riport ideje, illegális szemműtétek a lakótelepen :P
  • [HUN]PAStheLoD #5
    hát ezt énis támogatom usa függetlenül
  • Mike at home #3
    Harmadreszt leshetik ha mi nem vezetunk be ilyen igazolvanyt, hogy a kedvukert ilyen igazolvanyt csinaltassak