SG.hu

GPRS változások a Pannon GSM-nél

A Pannon GSM közleményben hozta nyilvánosságra, hogy május 29-től változnak mind a kártyás, mind az előfizetéses felhasználókra vonatkozó Általános Szerződési Feltételek.

Kiegészítés a GPRS alapú WAP- és Internethasználat számlázására vonatkozólag roaming során

A GPRS alapú WAP- és Internet roaming során történő használatáért fizetendő díj számlázása 100 kB-os egységekben történik.A forgalmazott adatmennyiség kerekítésre és kiszámlázásra kerül az alábbiakban felsorolt esetek szerint:

1. Amennyiben a GPRS-kapcsolat során forgalmazott adatmennyiség a kapcsolat kezdetétől számított első negyedóra alatt eléri, vagy meghaladja a 100 kB-ot, akkor a forgalmazott adatmennyiséget a Szolgáltató kiszámlázza.

2. Ha az első negyedóra alatt nem éri el a 100 kB-ot, akkor a második negyedóra leteltekor a forgalmat a Szolgáltató ismét megvizsgálja. Ha az akkor mért adatmennyiség eléri vagy meghaladja a 100 kB-ot, akkor az addigi forgalom számlázásra kerül.

3. Ha a forgalom az első félóra alatt sem éri el a 100 kB-ot, akkor azt a harmadik negyedóra leteltekor a Szolgáltató ismét megvizsgálja. Ha az akkor mért adatmennyiség eléri vagy meghaladja a 100 kB-ot, akkor az addigi forgalom számlázásra kerül.

4. Ha a forgalom az első háromnegyed óra alatt sem éri el a 100 kB-ot, akkor a negyedik negyedóra (összesen 1 óra) leteltekor a Szolgáltató ismét megvizsgálja, és összesíti, valamint kiszámlázza az addigi forgalmat.

5. Amennyiben a GPRS-kapcsolat meghaladja az 1 órát, a fentieknek megfelelő elv alapján a Szolgáltató negyedóránként vizsgálja, és legkésőbb óránként összesíti, továbbá számlázza a forgalmat.

6. A GPRS-kapcsolat megszakításakor a Szolgáltató kiszámlázza a forgalmazott adatmennyiség addig még ki nem számlázott részét.

7. Amennyiben - magyarországi idő szerint - bármely GPRS-csomagra vonatkozóan csúcsidő, illetve csúcsidőn kívüli időszak közötti váltás történik, a csúcsidőben, illetve a csúcsidőn kívül generált adatmennyiséget a Szolgáltató külön kezeli és számlázza.

GPRS alapú WAP- és internetcsomagok roaming során történő használata

Az Előfizető bármilyen GPRS alapú WAP-hozzáférést biztosító csomag mellett képes roaming során a GPRS WAP szolgáltatás használatára bármely időszakban. Az Előfizető bármilyen GPRS alapú Internet-hozzáférést biztosító csomag mellett képes roaming során a GPRS alapú Internet használatára bármely időszakban. Ez alól kivétel az Átalánydíjas GPRS Internet előfizetés, mivel az ezen előfizetéshez nyújtott netX APN roaming során is csak a magyarországi idő szerinti rendelkezésre állással érhető el.

A Szolgáltató roaming során minden GPRS alapú WAP-, illetve internethasználat esetében a roaminghasználatra vonatkozó forgalmi díjat számlázza. A roaming során bonyolított forgalomra nem érvényesek a belföldi forgalomra vonatkozó kedvezmények, illetve nem számítanak bele a mennyiségi korlátokba sem. GPRS-forgalmon az átvitel során generálódott hívásadatokban szereplő letöltött és feltöltött adatmennyiség összegét kell érteni, mely a hasznos adatok mellett az információ védelmét szolgáló, vezérlő és ellenőrző adatokat is tartalmaz. Ennek következtében a készülék GPRS-számlálójában mért adatmennyiség eltér a hívásadatokban szereplőtől. A Pannon GSM nem vállal felelősséget a külföldi szolgáltató GPRS szolgáltatásának minőségéért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #13
    Dehonnem! :(
  • Cat #12
    mér, a percdijas számlázásnál nem ugyanez van?
  • Pheel #11
    Csupán óránként és kapcsolatonként felkerekít 100 kB-ra vagy annak többszörösére. Mi ez, ha nem olyan szolgáltatás kiszámlázása, amit nem vettél igénybe?
  • ixub #10
    Szolgáltató ismét megvizsgálja, és összesíti, valamint kiszámlázza az addigi forgalmat! - ha figyelmesen olvasnál látnál is, nem 100kbyteot számláz!
  • sztavrosz2 #9
    Egyet értek.
  • Frenzy #5
    Most ha jol ertem, ha megnezel egy wap oldalt, mondjuk 15 Kb, akkor egy ora mulva kiszamlaznak neked 100 Kb-t. Ha ket ora mulva megint megnezed az oldalt (15 Kb), akkor egy ora mulva megint kiszamlaznak 100 Kb-t, es mar 200-nal jarsz?

    Inkabb nem mondok semmit.
  • Pheel #3
    Szépen vágják maguk alatt a fát...