Spencer

Bagle.Z, a költői vénájú féreg

A Bagle féreg legújabb variánsának készítője kis változatosságot vitt a számítógépes kártevők világába, ugyanis egy néhány soros verset tett abba a csatolmányba, mely magát a férget is tartalmazza.

Vincent Gullotto, az antivírus és biztonsági szoftverek fejlesztésével foglalkozó Network Associates egyik vezető munkatársa az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Bagle.Z névre keresztelt féreg nem terjed túl gyorsan. Véleményem szerint ez a viszonylag lassan terjedő kártevő nem lesz túl hosszú életű - nyilatkozta Gullotto, majd hozzátette, hogy a vírus kezdetekben azért elérhet némi sikert, ugyanis egy a víruskészítők által eddig nem használt, a felhasználók által általában nem blokkolt control panel fájlhoz csatolja magát.

Szakértők szerint a Bagle.Z felbukkanása egyértelműen annak a jele, hogy tovább folytatódik két féreg, a Bagle és a NetSky készítőinek sajátságos versengése. A NetSky, illetve SkyNet neveken ismert féreg legutóbbi változata utalásokat tett arra, hogy a vírus készítője mindaddig újabb férgeket fog készíteni, amíg a Bagle-ből egymás után érkeznek az újabbnál újabb verziók. Áprilisban egyébként legalább hat különböző NetSky variáns látott napvilágot, ezzel szemben a Bagle féreg jóval kevesebb előfordulási formát öltött ebben a hónapban. Egyesek szerint ez annak a következménye, hogy a NetSky készítője feltette a világhálóra a féreg forráskódját, amit később különböző ismeretlen személyek módosítottak és útjukra engedtek.

Elődeihez hasonlóan a Bagle.Z is egy előre megadott listából véletlenszerűen kiválasztott tárgy megnevezéssel rendelkező elektronikus levélben érkezik a mit sem sejtő felhasználók számítógépére, magát a férget pedig ezen e-mail ugyancsak véletlenszerűen elnevezett csatolmánya tartalmazza. A csatolmányban a következő négysoros vers kapott helyet:

"Unique people make unique things
That things stay beyond the normal life and common understanding
The problem is that people don't understand such wild things,
Like a man did never understand the wild life."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • karmicsek #13
    Azér nem a Windovs a lejobb csak a legnépszerűbb.
  • htmm #10
    xxxman, gartualalok. Most aztan jol megmondtad!...milyen tajekozott vagy. Unreg...
  • gz8 #6
    Ha van egy jól beállított víruspukkasztód, jól belőtt levelezőprogid, és nem nyitsz meg mindent kerge birka módjára, akkor annyira nem vészes...
  • Flashy #4
    http://www.mozilla.org/projects/thunderbird/
  • Bee #3
    A Windows-t??? :))))))
  • [HUN]PAStheLoD #2
    én törlöm olvasás után/előtt :)