Spencer

Újfajta PC3700-as DDR memóriák az OCZ-től

Az OCZ Technology bejelentette úgynevezett "Enhanced Bandwith" memóriamoduljainak legújabb, 466 MHz-es működési frekvenciával rendelkező változatát.

Az újdonság késleltetési beállítása nem olyan agresszív mint a piaci versenytársaké, azonban a gyártó munkatársai szerint az új memóriák minden tekintetben képesek felvenni a versenyt a konkurens megoldásokkal. Az OCZ Technology féle PC3700-as Platinum Enhanced Bandwidth DDR (Double Data Rate) SDRAM memóriákat a gyártó bevizsgálta, és alkalmasnak találta őket arra, hogy 466 MHz-es órajel mellett CL3 2-2-8 késleltetési beállításokkal stabilan működjenek. Ennél manapság jóval agresszívabb késleltetési beállítású memóriák is kaphatóak a piacon, de a vállalat szerint az új memória ezzel együtt is kiváló teljesítményre képes. Az OCZ Technology legújabb memóriája egyébként nem kevesebb mint 2,8 V-os feszültséget igényel a működéséhez, ami sok mai alaplap esetében a maximumot jelenti.


OCZ DDR PC3200 RAM

A gyártó képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az Enhanced Bandwidth (EB) egy olyan speciális új memória sávszélesség növelő technológia, mely a memória késleltetés optimalizációja révén a lehető legjobb kapcsolatot építi ki a rendszermemória, az alaplapi chipkészlet, illetve a memóriakontroller között. A maximális teljesítmény elérése érdekében az OCZ Technology mérnökei rendkívül alapos teszteknek vetették alá a memóriákat, ily módon pedig megtalálták azon beállításokat, melyek a leginkább megfelelnek a high-end felhasználási körülményeknek.

Az OCZ Technology állítása szerint egy nagysebességű memóriamodul esetében korántsem minden az alacsony késleltetési idő, ugyanis adott esetben sokkal többet számít a megfelelő optimalizáció. Független tesztek azt mutatták, hogy az OCZ Technology 400 MHz-es frekvencián üzemelő, CL2,5 3-2-8 beállítású Enhanced Bandwith DDR SDRAM memóriái lényegében azonos teljesítményt nyújtanak, mint a konkurens gyártók CL2-es memóriamoduljai.

A most bejelentett PC3700-as Platinum Enhanced Bandwidth DDR memóriák egyesével, illetve kétcsatornás rendszerekbe szánt páros, úgynevezett Dual Channel Kit kiszerelésben is kaphatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!