Spencer

DDR2 memóriák a tajvani TwinMOS-tól

A különböző memóriachipek és memóriamodulok gyártásával foglalkozó TwinMOS bejelentette, hogy elkészítette asztali számítógépekbe, szerverekbe és munkaállomásokba szánt első 240 tűs DDR2 SDRAM memóriamoduljait.

Mindeddig a TwinMOS az egyetlen tajvani vállalat, mely második generációs DDR (Double Data Rate) memóriákat gyárt. A TwinMOS gyártósorain készülő 240 érintkezős DDR2 (DDR-II) SDRAM memóriák 1,8 V-os feszültséget igényelnek a működésükhöz. Az új modulok eleinte 400 MHz-es (CL3), a későbbiekben pedig 533 MHz-es (CL4), illetve 667 MHz-es (CL4) működési frekvenciával rendelkező változatokban lesznek elérhetők. A PC2-3200 szabvánnyal kompatibilis 400 MHz-es modellek ECC kompatibilisek, ennek megfelelően pedig elsősorban a kiszolgáló számítógépek piacára vannak pozícionálva. A PC2-4200, illetve PC2-5300 szabványú magasabb órajelű változatokat a gyártó leginkább azon vastag pénztárcával rendelkező hardcore gamereknek ajánlja, akik csak az elérhető legnagyobb teljesítménnyel elégednek meg.

A 667 MHz-es frekvenciát a JEDEC hivatalosan egyelőre nem támogatja és az Intel közeljövőben érkező szerver, illetve munkaállomás chipkészletei sem kezelik ezen nagy sebességű memóriákat, azonban a tuning rajongókat mindez vélhetően nem izgatja. Itt kell említést tenni egyébként arról, hogy az egyik legnagyobb tajvani chipsetgyártó, a Silicon Integrated Systems (SiS) kínálatában fellelhető lesz egy bizonyos SiS656 típusjelzésű alaplapi chipkészlet, mely hivatalosan is kezelni fogja a 667 MHz-es frekvencián üzemelő DDR2 memóriákat, természetesen akár kétcsatornás üzemmódban is.

A most bejelentett TwinMOS memóriákról egyelőre nem sok részletet lehet tudni, így jelen pillanatban még nem ismeretes, hogy ezen memóriák milyen kapacitású változatokban lesznek kaphatóak. A tajpeji székhelyű vállalat a rajtuk fellelhető memóriachipeket vélhetően 0,10 mikronos gyártási technológiával állítja elő és FBGA (Fine-Pitch Ball Grid Array) tokozással látja el őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    hát igen ..vastag pénztárcájú hárdkór gémerek .. azok akik meg csak simán betolják a roketlancsert a seggedbe 0szögből is .. azok várjanak míg ocsóbb lesz.. :|