Berta Sándor

Jön a Netscape új verziója

Akinek halálhírét költik, sokáig él - tartja a mondás. Azt nem lehet tudni, hogy a népi bölcsességek mennyire alkalmazhatók a számítástechnika világában, ám mindenesetre ebben az esetben igaznak bizonyulhat ez a bölcselet.

A The Inquirer brit online bulvárlap nem számít nagy népszerűségnek szakmai körökben. Sokan pletykákra alapozott sajtóorgánumnak tartják, ám tény, hogy nem egy esetben derül ki: bizony, jó szimatúnak bizonyultak a lap munkatársai és igazat állítottak. A brit médium szerint bár lassan a feledés homályába merül a Netscape internetes böngésző, közel sem kell még végleg elfelejteni a programot. Minderről rövid időn belül az AOL gondoskodhat majd, amennyiben ugyanis nem hírlapi kacsának bizonyulnak a The Inquirer legújabb értesülései, akkor hamarosan meg fog jelenni a Netscape új verziója.

Az AOL ráadásul egy, a The Inquirer szerkesztőségének korábbi kérdéseire, e-mailben adott válaszában megerősítette, hogy valóban dolgoznak egy "frissítőcsomagon" a Netscape számára, hogy így válthassák le a program szerintük némileg elavultnak számító 7.1-es változatát. Az új Netscape-verzió - ha minden igaz - az éppen aktuális Mozilla-motorra épül majd. Könnyen lehet tehát, hogy a Mozilla-magra csak "ráhúzzák" az új "Netscape-bőrt", mindehhez hozzáadnak néhány Netscape plug-int és ezzel el is készül a Netscape 7.2-es vagy más változatú internetes böngésző.

Az AOL azt is leírta az e-mailben, hogy a régi-új szoftver minden bizonnyal már kora nyáron meg fog jelenni, könnyen lehet, hogy a nyáron tehát lesz egy kis mozgás az internetes böngészők piacán. A versenyhelyzet pedig, mint köztudott, csak nekünk, a felhasználóknak tesz jót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #28
    Meglátásom szerint - ami nem kevés tapasztalat eredménye -, egyik sem jó. Az IE-nek a layerekkel van alapvető problémája, a Mozillának a CSS-sel, az Operának a cookiekkal. Mindhármat használom, hogy lássam, min mi nem megy. Jellemzően minden extrább dolog 2 böngészőn működik, a harmadikkal szívás van. Az esetek nagy többségében a kettőből az egyik az IE, a másik két böngésző osztoszkodik, az egyszerű és a macerás/lehetetlen pozíción.

    Tegyük hozzá, hogy az Opera gusztustalanul reklámoz vagy fizetős.

    Szerintem nem kell az embereket meggyőzni. Aki kipróbálja mind a hármat, az meg tudja mondani, hogy neki melyik kell. Aki nem, annak nincs igénye a változtatásra.
  • rutilus #27
    Ajánlom mindenkinek ezeket a cikkeket, aki érdeklődik az "alternatív" böngészőkkel kapcsolatban. Ezek csöppet pártatlanabbak mint a pl. a mostanában megjelent Microsoft-szponzorált indexes cikk.
    http://www.behun.net/content.php?article.cat.32
  • pascal #26
    Opera majd minden paltformra van (Macra is!!)
  • pascal #25
    Sajnos király? ember mit szívsz? :D
  • irkab1rka #22
    A felhasználók X%-a nem IE-t használ. Ez azért jó sok felhasználó (Y). Akinek elege lesz belőle az szépen feltesz egy böngészőt. Tipikusan a második böngésző _NEM_ ie (Z számú felhasználó). És ezt csak a dos-felhasználókra értem (most hagyjuk a microsoft marketing alapú termékelnevezéseit :). Aki linuxon felrak egy böngészőt az sem IE-t rak fel :) (K db user)

    Namost, hogy mit adnak az OS-el az talán nem tükrözi a felhasználó affinitását a böngészőhöz, viszont az, hogy mit választ az már igen.

    Egy hasonlat :)

    Ha kis országunkban mindenki kapna a 16. szülinapjára az államtól egy trabantot, akkor hányan vennének 18 éves korukban ... öööö ... trabant XP-t beépített bukósisakkal? ;)

    az X,Y,Z,K-z meg helyettesítse be mindenki lyól :)
  • pascal #21
    amúgy aki meggyőződésből használ IE-t azt tapasztalatom szeint nem lehet meggyőzni... szóval használd ami neked jobban tetszik. a mozilla meg szerintem még kiforratlan (az operához képest ugyebár mert az IE-től máris fényévekre jár)
  • galocza #19
    moz rulz
  • pascal #18
    Épp ez az, a felfogás rossz...
    Operát használni nem széllel szembe pisálás. Az opera 7.23 99%-ig (jó legyen 95%) "IE kompatibilis" és ezen felül annyi plusz szolgáltatást nyújt, hogy elolvasni nem bírod egy óra alatt... És én most a felhasználó oldaláról közeletím meg a dolgot, van egy buta lassú és minimálisan konfolgható IE és az Opera ami gyors, van benne minden kényelmes sziriszar (IGEN azért sziriszar mert végülis felesleges egy weboldal megnézéshez, hogy milyen gyorsan tudok kikeresni, egy linket, nyitni egy új oldalt, vagy épp csak nagyítani kicsit az oldalon mert a hülye webdizájner a látvány miatt olvashatatlan oldalt produkált, ja és végülis felesleges hogy egy IE-vel bármit megtehetsz, mert eszébe nem jutna tiltani hogy a kis uccsó javascript a 30. megnyíló ablakot a kedve szerint dobálja a képernyőn össze vissza).
    WEB csak a közeg, nem az internetet használod hanem a böngészőt és az operával sokkal kellemesebb/kényelmesebb böngészni mint bármi mással.
    Ez a hülye vesszőparipa hogy nem kompatibilis, ez hülyeség, szerinted az Operát nem fejleszti senki?
    Ja szóval konklúzió más dolog tudatlanságból IE-t használni és más alvből azt mondva hogy minden más vacak. Aki tudatlan legalább tegyen egy próbát, stabilabb felhasználóbarátabb és még sorolhatnám...
  • pascal #15
    Ezen kellen változtani!
    amúgy http://magyaropera.blogspot.com/
  • htmm #14
    Nekem sincs se flash feltve, se java. Amelyik oldalt ezek nelkul nem lehet hasznalni, az engem nem is erdekel. A lapok fejléesztoi a levelemre meg annyit reagalnak (ha egyaltalan...), hogy sajnaljak, de microsoft itt minden en is hasznaljak azt es akkor jo lesz nekem... :-(