SG.hu

Az internetes újságolvasók tanultabbak az átlag felhasználóknál

[Mediainfo] Egy amerikai felmérés szerint azok az online felhasználók, akik rendszeresen látogatják az újságok weboldalait, általában fiatalabbak, tanultabbak és nagyobb valószínűséggel van munkájuk, mint az átlagos netezőknek.

Az Amerikai Lapszövetség (NAA) tanulmányában az áll, hogy az online újságolvasók 44 százaléka 18 és 34 év közötti. Az újságok weboldalait látogató internetes felhasználók 54 százalékának van felsőfokú végzettsége, ami 9 százalékkal magasabb, mint az összes internetezőre vetített arány. A nagy átlagot tekintve a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya 45 százalék. A két csoport között az online vásárlás terén is vannak különbségek. Az internetes újságokat olvasók körében 82 százalék azoknak az aránya, akik nemrégiben vásároltak a világhálón, míg az összes internetező tekintetében ez 52 százalék csupán.

A tanulmány szerint egy adott hetet vizsgálva azt lehet mondani, hogy az online újságolvasók majdnem kétszer annyi időt terveznek a világhálón eltölteni, mint az átlagos netezők. Az online újságolvasók 87 százaléka heti 3-4 vagy több alkalommal látogatja a lapok weboldalait, s 38 százalék naponta több alkalommal is ellátogat valamely lap internetes oldalára. Az online újságolvasók esetében az átlagos évi jövedelem 70 ezer dollár, áll az NAA kutatásában. A vizsgált csoport 20 százaléka tartozik valamely kisebbséghez, s 55 százalék nő.

"Az online újságolvasók nagyon értékes és vonzó célközönséget jelenthetnek a hirdetők számára. Az internetes lapok életük szerves részévé váltak, és a hírek, információk szempontjából nem az a lényeges, hogy azt online vagy offline szerzik be, hanem, hogy melyek a kedvelt újságmárkáik. Nem a közvetítő közeg számít, hanem a márka" - foglalta össze a legfőbb tanulságokat John E. Kimball, az NAA marketingért felelős alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!