Budai Péter

Új tagokkal bővült a Pentax Optio sorozat

A közelmúltban bejelentett 4 megapixeles S40 után, a Pentax új családtaggal bővítette népszerű Optio S sorozatát. A 3 megapixeles fényérzékelőjű digitális fényképezőgép az S30 nevet kapta.

Az S30 3 megapixeles CCD képérzéklőt kapott, mellyel maximálisan 2048 x 1536 képpontos fotókat készíthetünk. Ezen felül további 3-féle állóképméret választható, és természetesen 320 x 240 képpont méretben lehetőség nyílik mozgóképfelvételre is. A képérzékelő mellé egy saját fejlesztésű 3x-os optikai zoomátfogással rendelkező objektív társul, 38-114mm-nek megfelelő gyújtótávolság tartományban. Az objektívben két aszférikus elem gondoskodik a torzításmentes képről. Az élességállítást az autofókusz rendszer mellett kézzel is végezhetjük és beállítástól függően 6cm-től végtelenig nyílik rá módunk. Érzékenységként ISO 50 és ISO 400 között választhatunk.


Pentax Optio S30

A kezdő, vagy nagyobb kényelemre vágyó fotósok dolgát az S30 számtalan motívumprogramja segíti. Ezek között olyan programmódokat találunk, mint például portré, tájkép, naplemente, vagy múzeum. Segítségükkel szituációhoz igazítottan a gép végzi el a beállítások zömét. Érdekes funkcióként, egy "2 in 1" elnevezésű program segítségével egyetlen képkockára két expozíciót is végezhetünk. A panorámaképek készítőinek a beépített panoráma illesztő mód nyújt segítséget.

Fotóink a 11 Mb méretű belső memóriában, vagy külön vásárolt SD kártyán tárolhatók. Tápellátásáról két darab AA méretű, NI-MH akkumulátorral gondoskodhatunk a leggazdaságosabban. Természetesen a sorozatra jellemző, szépen formatervezett fémházban kapjuk a gépet, ultrakompakt mérete és súlya pedig továbbra is lehetővé teszi számunkra, hogy szállítása ne okozzon gondot, vagy érezhető többletsúlyt.


Pentax Optio 43WR

A napokban bejelentett Pentax Optio 43WR meglehetősen ritka tulajdonságot tudhat magáénak, a 4 megapixeles, 2,8x optikai zoommal ellátott digitális fényképező legfontosabb jellemzője ugyanis, hogy vízálló. Természetesen használatát nem kimondottan mélytengeri búvárkodásra ajánlják, hiszen 7-es vízállósági fokozata csupán 1,5 méter vízmélységig teszi lehetővé a használatát. Felhasználási területei azonban így is sokrétűbbek lehetnek, mint egy átlagos, sérülékeny digitális fényképezőé. Használhatjuk például esőben, vagy hóesésben, úszómedencében, vagy strandon. A gép további előnye, hogy akár 640 x 480 képpont méretű 30 fps sebességű mozgóképeket rögzíthetünk vele hanggal. A videó hosszának csak SD kártyánk kapacitása szabhat határt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!